Filosofie leesgroep: Ik heb de waarheid lief - Fons Vandormael

In naam van de waarheid is een bundel korte essays en getuigenissen uitgegeven n.a.v. de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. Het is eveneens de titel van de docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe. Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ...


Waar
CC De Schakel
Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Wanneer
14/10 van 19:30 to21:30
Organisatie
CC De Schakel
Prijs
€ 20.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 4.0 Basistarief: 20,00 €
Reservatie
www.ccdeschakel.be/voorstellingen/467
Telefoon: 056 62 13 40
Contact
Fax: 056 62 13 40, 056 62 13 40
Links

In naam van de waarheid is een bundel korte essays en getuigenissen uitgegeven n.a.v. de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. Het is eveneens de titel van de docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe.
Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ook luid verkondigd worden.
De bundel is een verkenning van verscheidene aspecten van wat waarheid is en wat denken over waarheid zinvol maakt. Eén van de bijdragen is van Alicja Gescinska die met Kinderen van Apate een interessant essay schreef over leugens en waarachtigheid.
In de leesgroep gaan we in dialoog, met de verschillende auteurs en met elkaar, op zoek naar een eigen standpunt over wat waarheid betekent.

Tijdens de eerste avond zoeken we in de bundel In naam van de waarheid naar de kern van de bijdragen en toetsen we ze aan de eigen inzichten.
Tijdens de tweede avond volgen we de denklijn van Alicja Gescinska en zoeken we naar de mogelijke betekenis van haar denken voor het huidige denkklimaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid