Fietstocht leiewerken deel 2

In dit tweede deel van de fietstocht volgen we de Leie stroomafwaarts richting Harelbeke. De fietstocht start aan het Stadhuis in Menen. In Menen is men volop bezig met de Leiwerken. Deze werken kaderen binnen het grotere project Seine-Schelde. Voor Menen spreekt men van “de werf van de eeuw”! Het rechttrekken van de Leie heeft een enorme impact op omgeving. Met de aanleg van de brug tussen ...


Waar
Stadhuis Menen
Grote Markt 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Toerisme Menen
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Contact
toerisme@menen.be
Fax: 056 529 417
Links

In dit tweede deel van de fietstocht volgen we de Leie stroomafwaarts richting Harelbeke.
De fietstocht start aan het Stadhuis in Menen. In Menen is men volop bezig met de Leiwerken. Deze werken kaderen binnen het grotere project Seine-Schelde. Voor Menen spreekt men van “de werf van de eeuw”!
Het rechttrekken van de Leie heeft een enorme impact op omgeving. Met de aanleg van de brug tussen Wevelgem en Lauwe wordt pas gestart wanneer de nieuwe brug in Bissegem is afgewerkt.
Het project ‘Doortocht Kortrijk’ heeft de stad een nieuw uitzicht gegeven. Kortrijk richt zijn blik nu op de volgende waterwerken. Hoe maakt men de verbinding met het kanaal Bossuit-Kortrijk ? Ook het verhogen van de Kuurnebrug dient nog te starten.
Na meer dan vijf jaar werken met heel veel hinder, zijn de werken aan de nieuwe sluis en stuw in Harelbeke klaar.
We fietsen terug richting Menen langs landelijke wegen en paden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid