Fietstocht leiewerken deel 1

In het eerste deel van de fietstocht starten we aan het Tabaksmuseum in Wervik en volgen de Leie stroomopwaarts. Het belang van de Leie voor de binnenvaart neemt nog steeds toe. Straks vormt de rivier een belangrijke schakel tussen Schelde en Leie en tussen de Vlaamse Havens en Parijs. Om de waterweg op deze belangrijke taak voor te bereiden, staan er een hele reeks ingrepen op het programma. ...


Waar
Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63, 8940 Wervik
Wanneer
06/08 van 13:30 to17:30
Prijs
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €
Contact
toerisme@menen.be
Fax: 056529417
Links

In het eerste deel van de fietstocht starten we aan het Tabaksmuseum in Wervik en volgen de Leie stroomopwaarts.
Het belang van de Leie voor de binnenvaart neemt nog steeds toe. Straks vormt de rivier een belangrijke schakel tussen Schelde en Leie en tussen de Vlaamse Havens en Parijs. Om de waterweg op deze belangrijke taak voor te bereiden, staan er een hele reeks ingrepen op het programma.
We flirten voortdurend met de grens. In de zustergemeente Comines-France nemen we de afslag naar het marktplein. De Saint-Chrysole kerk en het Belfort getuigen van een rijke geschiedenis.
We fietsen verder richting Deûlémont waar Leie en Deule samenvloeien.
Op onze terugweg maken we kennis met de Vert Digue, een afgesneden Leie-arm. Langs landelijke wegen genieten we van de schoonheid van de natuur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid