Festival Kortrijk 2021: Een avond met Benjamin Glorieux - Benjamin Glorieux

Op zaterdag 27 februari presenteert Festival Kortrijk een gloednieuwe minidocumentaire over cellist en componist Benjamin Glorieux, bovendien brengt hij een live recital en gaat hij in dialoog met Katelijne Boon. Glorieux groeide op in een muzikale familie, net buiten de Kortrijkse binnenstad. Hij werd onderricht in België, Duitsland en Zwitserland en dompelde zich onder in zowel eeuwenoude ...


Waar
Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Reservatie
www.schouwburgkortrijk.be/voorstellin...
Telefoon: +32 (0)56 23 98 55
Contact
Fax: +32 (0)56 23 98 55, +32 (0)56 23 98 55
Links

Op zaterdag 27 februari presenteert Festival Kortrijk een gloednieuwe minidocumentaire over cellist en componist Benjamin Glorieux, bovendien brengt hij een live recital en gaat hij in dialoog met Katelijne Boon.
Glorieux groeide op in een muzikale familie, net buiten de Kortrijkse binnenstad. Hij werd onderricht in België, Duitsland en Zwitserland en dompelde zich onder in zowel eeuwenoude als hedendaags klassieke muziek. De ex-Beste Jonge Belofte van de Klara’s wordt aanzien als de absolute topcellist van ons Belgenland.
Festival Kortrijk en productiehuis Chemisch Circus sloegen de handen in elkaar voor een documentaire waarin ze onderzoeken waar de cellist zijn inspiratie en voldoening haalt en wat klassiek voor hem betekent.
Na de screening van de documentaire, brengt Glorieux een exclusief recital, live gestreamd vanuit de Schouwburgzaal. Tussen zijn spelen door gaat hij in dialoog met radiostem en presentatrice Katelijne Boon. Het wordt een unieke kijk in het meesterlijke brein van de topcellist met Kortrijkse roots.
Het programma wordt later bekendgemaakt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid