expo Voedselrijk

Voedselrijk in actie – lokaal lekkers in de kijker Lekker en gezond voedsel uit eigen buurt, sinds corona zijn we er allemaal nog meer mee bezig. Zuid-West-Vlaanderen produceert elk seizoen een overvloed aan heerlijk voedsel. Koop je lokale producten rechtstreeks bij de producent, de zogenaamde korte keten, dan geniet je van krakend vers, gezond en lekker eten van dichtbij. Je draagt er ook ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
Van 1 februari 2021 tot 4 maart 2021
Organisatie
Velt vzw
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
liesbeth.verschaeve@kortrijk.be
Leeftijd
18+
Links

Voedselrijk in actie – lokaal lekkers in de kijker
Lekker en gezond voedsel uit eigen buurt, sinds corona zijn we er allemaal nog meer mee bezig. Zuid-West-Vlaanderen produceert elk seizoen een overvloed aan heerlijk voedsel. Koop je lokale producten rechtstreeks bij de producent, de zogenaamde korte keten, dan geniet je van krakend vers, gezond en lekker eten van dichtbij. Je draagt er ook een stevig steentje mee bij aan de bescherming van het klimaat.
Voedselrijk wil lokale voedselinitiatieven ondersteunen en uitbreiden. Voedselrijk brengt burgers en boeren dichter bij elkaar en maakt korte ketens sterker en meer rendabel. In de ideale wereld doe je dat in levende lijve, maar in corona-tijden is het niet zo makkelijk om samen rond de tafel te gaan zitten met wat medestanders.
Misschien ontdekte je enkele korteketenpareltjes in je gemeente die je wil aanprijzen, of misschien ging je op zoek maar miste je jouw favoriete lekkers in het aanbod. Wie weet kreeg je plots inspiratie “als we hier nu eens een bessenhaag op het speelpleintje plantten”. Misschien heb je een schitterend idee waarmee jouw favoriete ijsjeshoeve nog veel meer klanten over de vloer kan krijgen of heb je plots zin gekregen om een samentuin op te starten in jouw gemeente.
Een “live” gesprek om jouw ideeën of suggesties effectief uit te broeden is nu even niet mogelijk. Daarom hebben wij met Voedselrijk een “corona-proof” manier gevonden om de inwoners van een aantal gemeentes in regio Zuid-West-Vlaanderen toch met mekaar in gesprek te laten gaan rond lekker lokaal voedsel. In afwachting van het moment dat we weer écht samen aan tafel kunnen gaan tijdens een streekproef.

In Avelgem, Harelbeke, Kortrijk en Lendelede plaatsen we gedurende 2 maanden enkele Voedselrijk-panelen op een publieke plek. Je kan er je ei kwijt op een appeltje ;-). En direct ook een heerlijk lokaal recept meepikken. Van harte welkom om er je bijdrage te leveren!

tijdens de openingsuren van de centrale bibliotheek

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid