Expo STIR - Johan Tahon

In september brengt Galerie 10a de expo STIR van Johan Tahon. We richten ons op het grafische werk van deze kunstenaar gecombineerd met klein sculptuur. Tekeningen, schetsen en grafisch werk zijn altijd belangrijk geweest voor Johan Tahon en vormen een belangrijk onderdeel van zijn oeuvre. Met deze expo bieden we een interessant overzicht van grafisch werk van 1995 tot nu en presenteren we ...


Waar
Galerie 10a
Zolderstraat 10a, 8553 Otegem (Zwevegem)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Galerie 10a
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

In september brengt Galerie 10a de expo STIR van Johan Tahon. We richten ons op het grafische werk van deze kunstenaar gecombineerd met klein sculptuur. Tekeningen, schetsen en grafisch werk zijn altijd belangrijk geweest voor Johan Tahon en vormen een belangrijk onderdeel van zijn oeuvre.

Met deze expo bieden we een interessant overzicht van grafisch werk van 1995 tot nu en presenteren we verrassende recente sculpturen van Johan Tahon.

Zeer recent liep in Guangzhou China een overzicht van dat grafisch werk in samenwerking met de Belgische ambassade. Daar werd o.a. ook de ets ‘Universus (Venus-Maria-Zeeën)’ tentoongesteld. Deze ets is een studie van het Universus (V.M.Z.) sculptuur dat zich in de collectie van het SMAK bevindt en waarvan de bronzen versie in 1999 op de markt te Oudenaarde werd geplaatst. Oorspronkelijk werd dit mooie grafische werk uitgegeven door ‘De vrienden van…’ het museum van Hedendaagse Kunst te Gent. De opbrengst diende om mee het museum project SMAK van Jan Hoet te ondersteunen. Uitzonderlijk worden bij deze tentoonstelling de laatste exemplaren uit het archief van Johan Tahon te koop aangeboden.

Normaal ging deze expo tegelijkertijd lopen met een overzicht in het MOU in Oudenaarde, maar deze is verplaatst naar een latere datum omwille van COVID 19. Onder de titel 'UNIVERSUS- JOHAN TAHON - SCULPTUREN 1999-2020' komt daar vanaf april 2021 de eerste overzichtstentoonstelling in Vlaanderen. Een expo om in het oog te houden, maar nu alvast een unieke kans om het grafisch oeuvre van Johan Tahon te ontdekken!

12/9 - 31/10 Galerie 10a : STIR Johan Tahon - Grafisch werk (1995 - 2020) en kleinsculptuur
De galerie is open op za en zo van 14 tot 18u of na afspraak op andere momenten.

Galerie 10a — Zolderstraat 10a — 8553 Otegem (Belgium) — T +32 (0)495 57 60 31
info@galerie10a.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid