expo Micro:bit

Van 2 t.e.m. 31 juli kan je foto- en videomateriaal van de klasprojecten van Basisschool Het Open Groene uit Marke en Vrije Basisschool Pius X uit Kortrijk bekijken op een mini-expo in de centrale bib. Zij gingen aan de slag met een educatief pakket Micro:bits in het kader van de Mediawijze Week 2021. Van 26 t.e.m. 30 april organiseerde de bib de zesde editie van de Mediawijze Week voor de ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
27/07 om 00:00
28/07 om 00:00
29/07 om 00:00
30/07 om 00:00
31/07 van 00:00 to23:59
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

Van 2 t.e.m. 31 juli kan je foto- en videomateriaal van de klasprojecten van Basisschool Het Open Groene uit Marke en Vrije Basisschool Pius X uit Kortrijk bekijken op een mini-expo in de centrale bib. Zij gingen aan de slag met een educatief pakket Micro:bits in het kader van de Mediawijze Week 2021.

Van 26 t.e.m. 30 april organiseerde de bib de zesde editie van de Mediawijze Week voor de Kortrijkse scholen. Tijdens deze week werden activiteiten en workshops ingericht rond mediawijze thema’s als media-creatie, coding, makersessies, veilig op het internet, cyberpesten, media opvoeding enz. . In totaal namen 400 leerlingen deel aan deze editie.

Dit schooljaar sponsorde de Kortrijkse bib samen met Hogeschool VIVES het ‘Micro:bits educatief pakket’ voor scholen uit het 3e graad basisonderwijs en het 1ste graad middelbaar onderwijs. Elk educatief pakket bestond uit 25 BBC Micro:bit mini-computermodules, cursusmateriaal en een helpdesk. De Micro:bit is een mini-computer die leerlingen leert hoe soft- en hardware samenwerken. Dit superinteressante computertje is uitgerust met een LED lichtdisplay, knoppen en invoer/uitvoerfuncties die je kan programmeren en ook fysiek kan gebruiken.

Twee enthousiaste scholen gingen reeds aan de slag met dit pakket: Basisschool Het Open Groene uit Marke en Vrije Basisschool Pius X uit Kortrijk.

Van 2 t.e.m. 31 juli kan je foto- en videomateriaal van de klasprojecten van beide scholen bekijken via een mini-expo in de centrale bib. Ook de 1ste graad middelbaar van Athena Campus Heule ging aan de slag, hun mini-expo kan je bezoeken in september.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid