Enige maalvaardige watermolen van West-Vlaanderen

De enige nog draaiende watermolen van West-Vlaanderen vind je in Anzegem. Hij gaat terug tot de 15de eeuw en hoort bij hof Ter Walskerke. De watermolen ontstond in de 15e eeuw. Er werd toen vooral graan mee gemalen. Het huidige gebouw dateert uit de 18de eeuw en het metalen waterrad uit 1907. In 1995 werd de molen grondig gerestaureerd en in 2011 volgden nog een paar kleinere herstellingen. ...


Waar
Walskerke
Walskerkestraat 2, 8570 Anzegem
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
molenaar@freddy-deweer.be
Fax: 0477 59 92 81

De enige nog draaiende watermolen van West-Vlaanderen vind je in Anzegem. Hij gaat terug tot de 15de eeuw en hoort bij hof Ter Walskerke.
De watermolen ontstond in de 15e eeuw. Er werd toen vooral graan mee gemalen. Het huidige gebouw dateert uit de 18de eeuw en het metalen waterrad uit 1907. In 1995 werd de molen grondig gerestaureerd en in 2011 volgden nog een paar kleinere herstellingen.
Sinds 1983 is de molen beschermd als monument.

Tot in de eerste helft van de 20ste eeuw werd de watermolen nog gebruikt om elektriciteit op te wekken. Nu draait hij vooral ter demonstratie.

Indien water toereikend is kan u de molen draaiend aan het werk zien.
Bezoek ook het molenmechanisme binnenin het molenhuis en de vierkantshoeve.
Onze taverne is ook open om iets te eten of te drinken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid