Desquin Kwartet

Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en vaak interdisciplinair te werk gaat. In 2020 vieren we Beethovens 250ste verjaardag. In het genre van het strijkkwartet kan men niet om Beethoven heen. Doorheen zijn 16 kwartetten geeft Beethoven het strijkkwartet een nieuwe betekenis en dit zou een voorbeeld vormen voor al zijn opvolgers. In zijn ...


Waar
CC De Steiger Menen
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en vaak interdisciplinair te werk gaat.
In 2020 vieren we Beethovens 250ste verjaardag. In het genre van het strijkkwartet kan men niet om Beethoven heen. Doorheen zijn 16 kwartetten geeft Beethoven het strijkkwartet een nieuwe betekenis en dit zou een voorbeeld vormen voor al zijn opvolgers. In zijn vroege kwartetten uit opus 18 laat Beethoven zich nog sterk beïnvloeden door Haydn en Mozart, al zien we al meteen een drang om zich van het classicisme los te scheuren, op zoek naar een nieuwe, romantische muziektaal.
Claude Debussy was de belangrijkste vertegenwoordiger van het impressionisme in de Franse muziek. In 2020 gaat het Desguin Kwartet op tournee met een voorstelling ‘Verlaine’ (in samenwerking met acteur Stefaan Degand, zanger Werner Van Mechelen en pianist Florestan Bataillie). Tijdens dit concert spelen ze een meeslepend fragment uit deze voorstelling.
Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en vaak interdisciplinair te werk gaat. Het is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze als kwartet afstudeerden met de hoogste onderscheiding.
Onlangs wonnen ze de Supernova Classics competitie in 2020, waarbij ze ook de publieksprijs kregen.
Met: Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (altviool) en Pieter-Jan De Smet (cello)
Gratis voor leden Akoestiek Menen

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid