Dark Uncles - Klaas Rommelaere

A man without history or a people that forgot its past will have no choice but to disappear... Dit citaat van de bekroonde Japanse regisseur Hayao Miyazaki loopt als een rode draad doorheen de allereerste solo-show van de jonge Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere (°1986). Rommelaere graaft in ‘Dark Uncles’ naar de wortels van zijn verleden. Hij spoort zijn eigen geschiedenis op en brengt ze ...


Waar
TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Wanneer
Van 3 oktober 2020 tot 31 januari 2021 (di van 10:00 tot 17:00, wo van 10:00 tot 17:00, do van 10:00 tot 17:00, vr van 10:00 tot 17:00, za van 10:00 tot 17:00, zo van 10:00 tot 17:00)
Organisatie
TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Prijs
€ 6.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.2 Basistarief: 6,00 €; Kortingstarief: 4,00 €; museumPASSmusées: 0,00 €; Kinderen -12: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Reservatie
ticketshop.kortrijk.be/exhibitions/re...
Contact
texture@kortrijk.be
Fax: +32 56 27 74 70
Links

A man without history or a people that forgot its past will have no choice but to disappear...

Dit citaat van de bekroonde Japanse regisseur Hayao Miyazaki loopt als een rode draad doorheen de allereerste solo-show van de jonge Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere (°1986).

Rommelaere graaft in ‘Dark Uncles’ naar de wortels van zijn verleden. Hij spoort zijn eigen geschiedenis op en brengt ze met naald en draad tot leven. Rommelaere borduurt van ’s ochtends tot ’s avonds. En samen met vrijwilligers (de zogenaamde ‘madammen’) werkte hij aan een stoet die een ode is aan alle mensen die voor hem belangrijk zijn. Een totaalinstallatie met levensgrote poppen en vlaggen, naast een laan met geborduurde totems en een reeks wandtapijten.

Rommelaere studeerde in 2013 af als modestudent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en liep stage bij Henrik Vibskov en Raf Simons. Toch koos hij al snel voor de beeldende kunsten, maar wel met traditionele ambachten. Zijn beeldtaal is zowel geworteld in het alledaagse van zijn leven als in de popcultuur: citaten uit films of animaties worden vermengd met interpersoonlijke observaties en ervaringen.

Rommelaere is in vele opzichten een opmerkelijke kunstenaar. Hij gebruikt traditionele ambachten die kunde en tijd vergen en combineert ze met een open, innovatieve en creatieve blik. Hij past in dat opzicht perfect bij een museum als Texture, dat zich profileert als een open huis op het snijpunt van erfgoed, ambacht en innovatie. Rommelaere gebruikt ook vlas voor de poppen, de borduurwerken en de totempalen, waardoor de link met het museum nog prominenter is.

Wie het werk van Klaas Rommelaere wil bezichtigen, kan van 3 oktober tot 31 januari 2021 terecht in Texture Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid