Danspunt & Passerelle vzw presenteren: Double bill Omnetan X Contre-Jour XS

Sandra Delgadillo & Philomène Authelet / Not Standing OMNETAN Kunnen onbekenden een band creëren met elkaar door samen te bewegen? Die vraag inspireerde choreografe Sandra Carolina Delgadillo Porcel om met 35+ dansers uit Kortrijk de voorstelling ‘Omnetan’ te maken, wat ’toevallig tegenkomen’ of ‘ontmoeten’ betekent. Ze vroeg elk van de dansers om één nostalgisch lied toe te voegen aan een ...


Waar
Begijnhofpark
Begijnhofpark z/n, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Danspunt i.s.m. Passerelle en Stad Kortrijk
Prijs
€ 8.0 Basistarief: 8,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-danspunt-...
Links

Sandra Delgadillo & Philomène Authelet / Not Standing

OMNETAN
Kunnen onbekenden een band creëren met elkaar door samen te bewegen? Die vraag inspireerde choreografe Sandra Carolina Delgadillo Porcel om met 35+ dansers uit Kortrijk de voorstelling ‘Omnetan’ te maken, wat ’toevallig tegenkomen’ of ‘ontmoeten’ betekent. Ze vroeg elk van de dansers om één nostalgisch lied toe te voegen aan een playlist: een nummer van vroeger dat tijdloos is en je doet dromen over zowel het verleden als de toekomst. De herinneringen en de magie die de muziek bij de dansers oproept, zullen de basis leggen voor de uiteindelijke voorstelling. De ontmoetingen tussen de verschillende performers vormen een verhaal dat verloopt als een film: elke scène is een aparte 'aflevering', maar ook deel van een groter geheel. Overdag kan je in het straatbeeld van Kortrijk bepaalde scènes zien. Wil je het volledige stuk meemaken, dan kan je een ticket reserveren voor de voorstelling ‘s avonds.

CONTRE-JOUR XS
Bewegingen komen en gaan, ze verdwijnen op het moment dat ze verschijnen, zonder sporen achter te laten. Er is geen residu, ze leven enkel verder in het geheugen van de kijker. Die sporen-loos-heid van dans en de zoektocht naar hoe we bewegingen misschien toch kunnen vereeuwigen, vormen het uitgangspunt van Contre-jour, de nieuwe voorstelling van circusartiest en bewegingskunstenaar Alexander Vantournhout. Het stuk gaat in première in het najaar van 2021 en parallel aan het maakproces zette Vantournhout een educatief project op voor jongeren: Contre-jour XS. Hij begeleidt hen samen met danseres Philomène Authelet in een proces waarbij de jongeren inspiratie halen uit Contre-jour, maar er nadien hun eigen ding mee doen. Ze dompelen zich onder in de bewegingstaal van Vantournhout, maar proberen de bewegingen en de dans niet letterlijk te spiegelen. Ze kijken, leren, interpreteren en laten vooral hun verbeelding erop los.
Choreografie: Philomène Authelet | Coach: Alexander Vantournhout | Productie: not standing

Deze voorstellingen zijn i.h.k.v. Dansstorm festival in Kortrijk door Danspunt en Passerelle vzw en vinden plaats in Het openluchtheater van Dansstorm (Begijnhofpark).

Benieuwd naar wat er nog op het programma staat? Check www.dansstorm.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid