Cursussen Informatica Zwevegem

Lessen Informatica zijn er op alle niveaus, van de absolute basis tot professioneel gebruik. De cursus Starten met ICT begint letterlijk met het opstarten van je pc. Je verwerft er heel wat basiscomputervaardigheden. Hierna ben je klaar voor modules zoals Word en Internet. In Word leer je stap voor stap de technieken om een tekst professioneel op te maken. Eens je dit niveau bereikt hebt, kan ...


Waar
CVO Scala - H. Consciencestraat
H. Consciencestraat 1A, 8550 Zwevegem
Wanneer
Van 1 september 2020 tot 1 oktober 2020
Organisatie
CVO Scala
Prijs
€ 60.0 Basistarief: 60,00 €
Leeftijd
18+
Links

Lessen Informatica zijn er op alle niveaus, van de absolute basis tot professioneel gebruik.

De cursus Starten met ICT begint letterlijk met het opstarten van je pc. Je verwerft er heel wat basiscomputervaardigheden. Hierna ben je klaar voor modules zoals Word en Internet. In Word leer je stap voor stap de technieken om een tekst professioneel op te maken. Eens je dit niveau bereikt hebt, kan je je specialiseren in kantoortoepassingen zoals Excel en PowerPoint.

Is het tijd om je computer eens helemaal in orde te zetten?
Maak je regelmatig een back-up voor je al je belangrijke documenten of mooie foto’s verliest? In de module Windows 10 Verkenner, Cloud & Back-up komt dit aan bod. Je ontdekt er de nieuwigheden van Windows 10. Je tablet en smartphone zullen geen geheimen meer voor je hebben na het volgen van de cursussen Werken met smartphone en tablet of Werken met iPad en iPhone.

In de cursus Multimedia leer je vlot omgaan met je (compacte) digitale camera in combinatie met je pc: je leert hoe je foto’s op je pc zet, ze bewerkt en uiteindelijk verwerkt in een prachtig fotoboek.

Als je meer wil weten over Facebook, Twitter, Pinterest, WhatsApp …, dan ben je welkom in de cursus Sociale media.

In de cursus Photoshop Elements leer je de basis van de fotobewerking. Wil je je foto’s uitgebreider bewerken en er collages mee maken? Of wil je graag een brochure in elkaar steken? Met Photoshop bewerk je foto’s, met InDesign creëer je professioneel drukwerk en Illustrator helpt je om allerhande afbeeldingen en tekst te combineren, logo’s te maken en een complete huisstijl te creëren. Je kan zowel afzonderlijke modules volgen als de volledige opleiding DTP-operator die leidt tot het eindcertificaat DTP of desktoppublishing.

We bieden je meerdere programmeertalen aan. Je kan bij ons ook websites leren bouwen, de hardware van je computer leren begrijpen, met Mac leren werken en een eigen netwerk leren opzetten.

NIEUW Girls who code
De vraag van de arbeidsmarkt naar goed geschoolde informatici en digitale experts is op dit ogenblik veel groter dan het aanbod. Toch zien we dat meisjes in het secundair onderwijs niet vaak voor ICT kiezen.
Met deze laagdrempelige 'girls only' cursus leren we je je eerste stappen zetten in programmeren, ook indien je in de dagschool niet koos voor een wiskundige richting.
We leren je robots aansturen, ontwerpen maken ... Heb je interesse, mail naar emmy.leleu@cvoscala.be.

NIEUW Programmeren voor beginners en robots aansturen
In deze cursus ontwerp je je eigen robot en stuur je hem aan met je eerste programmeerskills.

NIEUW Afstandsonderwijs
Het coronavirus (COVID-19) heeft het onderwijs hertekend. Afstandsonderwijs is vanaf nu een must en een uitdaging voor leerkrachten en voor ouders die hun kinderen willen ondersteunen.
In deze cursus leer je hoe je een online cursus organiseert. We bekijken niet enkel de leermiddelen, maar ook hoe je het didactisch en agogisch aanpakt, hoe je leerlingen motiveert en welke brainteasers je voorhanden hebt. Naast kant-en-klare tools krijg je ook inzicht in hoe je eigen creativiteit een meerwaarde betekent bij het online lesgeven.
De leerling wil vooral de leerkracht van de reële klas in de virtuele klas terugvinden.

NIEUW Escape room maken
In deze korte cursus leer je hoe je zelf een escape room kan maken. CVO Scala verzorgt nascholingen op maat voor jouw school of bedrijf. Contacteer emmy.leleu@cvoscala.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid