Cursus: Vogeltrek, een natuurfenomeen (Harelbeke)

De vogeltrek is een van de boeiendste natuurfenomenen. Pas in de loop van vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie kunnen ontrafelen. In deze cursus gaan we in op de mechanismen die hier achter zitten. Ook gaan we na hoe vogels zich voorbereiden op die grootse onderneming. We leren ook hoe vogels zich gedragen tijdens hun trektocht en met welke problemen ze af te rekenen hebben. ...


Waar
De Zuiderkouter
Speltstraat , 8530 Stasegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Oxfam Wereldwinkel Deerlijk i.s.m. Natuurpunt Gaverstreke
Prijs
€ 12.0 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
Bestel tickets, Bestel tickets
Contact
info@fotografiepatrick.be
Fax: 0475 86 56 66
Leeftijd
18+
Links

De vogeltrek is een van de boeiendste natuurfenomenen. Pas in de loop van vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie kunnen ontrafelen. In deze cursus gaan we in op de mechanismen die hier achter zitten. Ook gaan we na hoe vogels zich voorbereiden op die grootse onderneming. We leren ook hoe vogels zich gedragen tijdens hun trektocht en met welke problemen ze af te rekenen hebben. Bij het trekonderzoek besteden we bijzondere aandacht aan de trektellingen, een populair gebeuren in Vlaanderen. Dit komt ook aan bod in de praktijklessen. Veel hangt af van de weersvoorspellingen waar en wanneer we kunnen gaan trektellen. Deze details worden meegedeeld tijdens de theorielessen.

Doelgroep/voorkennis

Dit is een verdiepingscursus. Voorkennis rond het thema is wenselijk. Deze cursus kan een vervolg zijn op een basiscursus.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 12€/leden en 15€/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid