CORPUS et CARNALIS, werk van Frank Maes

Het werk van Frank Maes is tweedelig, Corpus et Carnalis, Met Corpus verkent Maes een zijspoor van de schilderkunst. Grote semitransparante kleurvlakken trekken de aandacht van de kijker. Daarin verwijzen een beperkt aantal grafische details naar het lijfelijke van het menselijk lichaam. Met een niet voor de hand liggend beeldterritoir bespeelt Maes de toeschouwer. Enerzijds word je ...


Waar
Koetshuis park Baron Casier
Stationsstraat 34, 8790 Waregem
Wanneer
21/05 van 18:00 to22:00
22/05 van 10:00 to18:00
23/05 van 10:00 to18:00
24/05 van 10:00 to16:00
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Het werk van Frank Maes is tweedelig, Corpus et Carnalis,

Met Corpus verkent Maes een zijspoor van de schilderkunst. Grote semitransparante kleurvlakken trekken de aandacht van de kijker. Daarin verwijzen een beperkt aantal grafische details naar het lijfelijke van het menselijk lichaam. Met een niet voor de hand liggend beeldterritoir bespeelt Maes de toeschouwer. Enerzijds word je aangetrokken tot de fragiele zachte esthetiek van kleur en textuur en anderzijds krijg je dan die koele, encyclopedische, wetenschappelijke voorstelling van onze eigen binnenste.
De zuivere afwerking met epoxy is beeldbepalend. De toplaag creëert extra afstand tussen het beeld en de kijker. Ze beschermt “de beelden” en bewaart ze tegen de tand des tijds.
Maes’ recenter werk, Carnalis, is de driedimensionale evolutie van Corpus, het lijfelijke wordt het vleselijke. Daarmee tracht Maes allerminst de kijker te bekoren, toch niet op een eerste zicht. Carnalis smaken vergt een inlevingsvermogen van de toeschouwer. Opnieuw wordt het beeld heel vaak beschermd door het gebruik van bokalen en stolpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid