Chantal Acda

Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells (of kent u haar van ons eigen 'Portie Gemengd'?) al raakte ze in het betere indiecircuit met het verstrijken der jaren en platen evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. Samenwerken deed ze met zeer fijne mensen als Nils Frahm en Peter Broderick. Haar ...


Waar
Concertstudio Muziekcentrum Track
Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Wilde Westen
Prijs
€ 16.5
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.3 Basistarief: 16,50 €; Voorverkoop Wild Card/student: 13,50 €
Reservatie
www.wildewesten.be/nl/event/chantal-a...
Links

Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells (of kent u haar van ons eigen 'Portie Gemengd'?) al raakte ze in het betere indiecircuit met het verstrijken der jaren en platen evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald.
Samenwerken deed ze met zeer fijne mensen als Nils Frahm en Peter Broderick.

Haar nieuwe album'Saturday Moon'(Glitterhouse) moest een klein en intiem album worden; liedjes met verhalen van ons allen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. Zo moeilijk kon dat niet zijn net nu we in een lockdown terecht kwamen. Moeilijker dan gedacht dus, want dat laatste is in al haar enthousiasme behoorlijk mislukt.

Dus is ‘Saturday Moon’ uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen geworden, met bijdragen van o.a. Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS), die Acda ook live begeleiden, en Bill Frisell en Shahzad Ismaily (Marc Ribot, Tom Waits) zijn opnieuw van de partij.

U hoort het: het idee met de microfoon in de kamer, werd al snel opgeborgen.
En maar goed ook. ‘Saturday Moon’ van Chantal Acda is er eentje om in 2021 naar uit te kijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid