CC ZomerKaffee on tour @ Brouwerspark - De Dolfijntjes & Orchestre International du Vétex

Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck en Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen met De Dolfijntjes. Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die ...


Waar
Brouwerspark
Piketpoort , 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck en Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen met De Dolfijntjes.
Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die het midden houdt tussen Willem Vermandere en Westvlaamse Daft Punk.
De Dolfijntjes stellen zich tot doel muziek te maken die niet te catalogeren valt. Zo bekleden zij een volstrekt unieke positie in het hedendaagse muzieklandschap. Zeker is dat het dak eraf gaat, dat er kolkende moshpits ontstaan en dat er heerlijke samenzangen zullen weerklinken uit duizenden uitzinnige monden.
Voor de VERRE RIEN TOUR 2021 is er nieuw personeel aan boord. Samoerai Serge Feys (TC Matic, Arno) op keyboards. Yves Fernandez Solino en Marc De Maeseneer (Lady Lynn, El Tattoo del Tigre, The Whodads) op blinkend koper. De Dolfijntjes 2.0 zijn nu een octet. Een muziekensemble van 8 muziekinstrumenten of zangstemmen. Nieuwe nummers met ronkende titels als Samoerai, Hey Django, Kameradski, Ge moet nie peizen, En Marche en Famenne, … zullen deze zomer op de wereld worden losgelaten.
Muziek met een boodschap, maar vooral stoelen aan de kant waar Orchestre International du Vetex op het toneel verschijnt.
Orchestre International du Vetex is een knotsgek muzikaal collectief van een vijftiental muzikanten uit Frankrijk, België en de Balkan. Ze begonnen als een soort tijdelijke marcherende brassband met als doel de bescherming van een verlaten, oude textielfabriek in de Vlaamse stad Kortrijk.
Sinds hun oprichting in 2004, werden ze een van de mooiste en heetste wereldmuziekbands uit België en omstreken. Vandaag de dag brengen ze briljante en energieke live acts op festivals van Montréal tot Aken, van internationale muziekfestivals tot straatfestivals! Laat je dansbenen los op een swingende mix van Balkan ritmes, Gipsy, Klezmer, polka, tarantella’s, reggae en afrobeats met Latijns-Amerikaanse cumbia!

Datum: zaterdag 10 juli om 19.00 u.
Waar: Brouwerspark, Menen.
Prijs: gratis. Reserveer vooraf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid