Begeleide fietstocht '25 jaar commerciële wijnproductie in de regio' (50 km)

Deze tocht brengt ons naar het Heuvelland waar we op zoek gaan naar de oorsprong en de productie van de lokale wijn. Van oorsprong leven we in een wijnland waar ooit wijn werd geëxporteerd! De Kelten, die de Kemmelberg als meest Noordelijke Europese vestiging bewoonden, hadden hun “mededrank”. Een drank op basis van honing, hars en kruiden. De Romeinen verrijkten dit product met hun druivensap ...


Waar
Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dienst Toerisme Wervik
Prijs
€ 15.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.0 Basistarief: 15,00 €; Sociaal tarief (UiTPAS): 3,00 €
Reservatie
webshopwervik.recreatex.be/Activities...
Contact
toerisme@wervik.be
Fax: 056 95 24 25
Links

Deze tocht brengt ons naar het Heuvelland waar we op zoek gaan naar de oorsprong en de productie van de lokale wijn. Van oorsprong leven we in een wijnland waar ooit wijn werd geëxporteerd! De Kelten, die de Kemmelberg als meest Noordelijke Europese vestiging bewoonden, hadden hun “mededrank”. Een drank op basis van honing, hars en kruiden. De Romeinen verrijkten dit product met hun druivensap van meegebrachte ranken. Het begin van 2000 jaar geschiedenis in wijnbouw.

In de rumoerige middeleeuwen werd de wijntraditie een halt toegeroepen. Het herontdekken van de streek als ideale bodem duurde tot het einde van de 20ste eeuw.

Dit jaar viert de familie Six uit Dranouter haar 25-jarig jubileum als pionier in de lokale wijnproductie. Na een tocht doorheen de wijnvelden zoeken we het adembenemende terras van domein Monteberg op waar we genieten van een wijndegustatie.

De Kelten mogen we op deze dag zeker niet vergeten. We vereren hen met een bezoek aan ‘les ancêtres’, een openluchtevocatie van een nagemaakt Keltendorp in wilgentenen. Op de terugweg staat een beklimming van de kerktoren van Mesen op het programma.

Begeleiding door gids Andre Carnel.

Praktisch:
- Afstand 50 km (voor de geoefende fietser of e-biker)
- Verzamelen om 9.15 uur. Vertrek om 9.30 uur stipt aan het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63, Wervik)
- Deelname kost € 15 p.p. (incl. drankje) en is enkel mogelijk na inschrijving.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid