BART MOEYAERT

De boeken, het toneelwerk en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds ‘Duet met valse noten’, zijn debuut uit 1983, door lezers van alle leeftijden ontdekt. Dat geeft hem een aparte plek binnen de Nederlandstalige literatuur en geen levende Vlaamse auteur wordt vaker vertaald. Bart Moeyaert werd in 1964 geboren in Brugge. Hij studeerde af als leraar Nederlands-Duits, maar al snel werd schrijven ...


Waar
CC Guldenberg
Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bib in het park
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/...
Contact
bibliotheek@wevelgem.be
Fax: 056 433 540
Links

De boeken, het toneelwerk en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds ‘Duet met valse noten’, zijn debuut uit 1983, door lezers van alle leeftijden ontdekt. Dat geeft hem een aparte plek binnen de Nederlandstalige literatuur en geen levende Vlaamse auteur wordt vaker vertaald.

Bart Moeyaert werd in 1964 geboren in Brugge. Hij studeerde af als leraar Nederlands-Duits, maar al snel werd schrijven zijn beroep. Voor zijn veelzijdige werk kreeg hij veel prestigieuze prijzen met als orgelpunt de Astrid Lindgren Award in 2019. Deze internationale prijs wordt beschouwd als de Nobelprijs voor Jeugdliteratuur.

Toch voelt Moeyaert zich niet in de eerste plaats ‘jeugdschrijver’. “We leven in een tijd waarin media ons van een naam voorzien,” zei hij in mei 2019 tijdens de huldiging in Stockholm. Voor hem hoeft er geen onderscheid gemaakt te worden: goede schrijvers zijn goede schrijvers.

Eind 2019 verscheen zijn dichtbundel ‘Helium’, waarin hij gedichten bundelde over o.a. de dementie van zijn beide ouders, en over afscheid nemen, loslaten, en opnieuw beginnen.

Een avond met Bart Moeyaert is een kennismaking met het kloppende hart van de Nederlandstalige literatuur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid