April Verch Band (CAN)

Na de felgesmaakte doortocht van Còig en Gordie MacKeeman and His Rhythm Boys hebben we een traditie hoog te houden. Fiddler, zangeres, songschrijfster en stepdanseres April Verch groeide op in het Canadese berenland tussen de repeti­ties van papa’s countryband, volksdansen, levendige kerkmuziek en fiddle competities. Geen wonder dat ze op haar derde kon stepdansen en op haar zesde viool ...


Waar
CC De Schakel
Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Wanneer
01/03 van 20:00 to20:00
Organisatie
CC De Schakel
Prijs
€ 18.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.6 Basistarief: 18,00 €; // abo //: 16,00 €; // <26 j. //: 11,00 €
Reservatie
www.ccdeschakel.be/voorstellingen/551
Telefoon: 056 62 13 40
Contact
Fax: 056 62 13 40, 056 62 13 40
Links

Na de felgesmaakte doortocht van Còig en Gordie MacKeeman and His Rhythm Boys hebben we een traditie hoog te houden. Fiddler, zangeres, songschrijfster en stepdanseres April Verch groeide op in het Canadese berenland tussen de repeti­ties van papa’s countryband, volksdansen, levendige kerkmuziek en fiddle competities. Geen wonder dat ze op haar derde kon stepdansen en op haar zesde viool spelen.
Als een van de meest gewaardeerde vioolspelers van haar generatie is Verch ondergedompeld in de Ottawa Valley muziek. Ze brengt energieke folk met Ierse, Schotse, Franse, en Poolse invloeden afgekruid met Amerikaanse Country.
Op het podium is Verch bijna bovenmenselijk en verstrengelt ze al haar virtuositeit feilloos in elkaar. Pittig voetenwerk wisselt in willekeurige volgorde af met een delicate stem en verbluffend vioolspel. En soms doet ze het alle drie tegelijk met schijnbaar groot gemak en precisie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid