AFGELAST | Leer breien op de Passap Duomatic breimachine

UPDATE: Ook Texture neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en schort de workshop 'Breien op de breimachine' op. Dank voor uw begrip. *** De breimachine is terug van weggeweest! Is jouw vintage erfstuk na talloze YouTube-instructiefilmpjes en doorploegen van de handleiding nog steeds een mysterie? Grijp dan je kans! Drie volle dagen ga je, onder ...


Waar
TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Prijs
€ 150.0 Basistarief: 150,00 €
Reservatie
vrijetijd.kortrijk.be/Activities/Deta...
Contact
texture@kortrijk.be
Fax: 056 27 74 70
Leeftijd
18+
Links

UPDATE: Ook Texture neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en schort de workshop 'Breien op de breimachine' op. Dank voor uw begrip.

***

De breimachine is terug van weggeweest! Is jouw vintage erfstuk na talloze YouTube-instructiefilmpjes en doorploegen van de handleiding nog steeds een mysterie? Grijp dan je kans!

Drie volle dagen ga je, onder leiding van textielontwerpster Mathilde Vandenbussche, aan de slag. Je leert de onderdelen van jouw machine kennen, kan volop experimenteren met verschillende steken, leert een kleurenpalet maken en de juiste garens kiezen. Mathilde verrast je met 1001 tips & tricks.

Tijdens deze lessenreeks wordt er gedemonstreerd op Passap Duomatic. Breng je eigen breimachine mee - die kan veilig blijven staan - zo leer je je eigen materiaal het beste kennen! Check je vooraf of je toestel goed werkt?

Docent

Mathilde Vandenbussche (1992, Brugge), afgestudeerd aan KASK Textielontwerp, is gespecialiseerd in breien en heeft hierbij aandacht voor zowel esthetiek als techniek, zowel hightech als lowtech. Haar stoffen zijn zacht, warm met een hoog comfortgehalte. Vanuit haar eigen ervaringen begeleidt Mathilde de cursisten individueel bij de juiste materiaal-, kleur- en motiefkeuze.

EXTRA | In tijden van corona adviseren we deelnemers die tot een risicogroep behoren, om zich niet in te schrijven. Draag een mondmasker en houd anderhalve meter afstand van elkaar. We zorgen voor handgel, ontsmettingsspray en papieren servetten zodat iedereen de eigen zitplaats kan ontsmetten, zowel voor als na de les. We vragen om voor alles vooraf in te schrijven. Het beperken van het aantal deelnemers (crowd management) en het bijhouden van een aanwezigheidslijst (control tracing) zijn belangrijke maatregelen in de strijd tegen corona. We houden ook voortdurend de vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. De meest actuele informatie kan je vinden op de website van Texture en op onze sociale media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram).

23 november, 24 november en 25 november 2020 | 09.00 tot 12.00 EN 13.00 tot 17.00 | € 150

Doelgroep: 18+, maximum 8 deelnemers
Breng je eigen breimachine mee, alsook eigen keuze garens.

Deze workshop is voor iedereen met een passie voor textiel. Voorkennis van machinaal of handbreien is niet vereist, maar is handig.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid