AFGELAST | Jeugdworkshop: borduurlab met Fyxxi (8+)

Met spijt in ons hart annuleren we deze workshop. Wie reeds ingeschreven was, wordt zo spoedig mogelijk verwittigd. We hopen deze workshop in de toekomst te hernemen. Dank voor uw begrip. *** Spreekt de combo ambacht en technologie je aan? Dan is borduurlab van Fyxxi wellicht iets voor jou. Fyxxi is de eerste educatieve makerspace in Vlaanderen. Ze moedigen kinderen aan om hands-on aan de slag ...


Waar
TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Prijs
€ 10.0 Basistarief: 10,00 €
Reservatie
vrijetijd.kortrijk.be/Activities/Deta...
Contact
texture@kortrijk.be
Fax: +32 56 27 74 70
Leeftijd
8+
Links

Met spijt in ons hart annuleren we deze workshop. Wie reeds ingeschreven was, wordt zo spoedig mogelijk verwittigd. We hopen deze workshop in de toekomst te hernemen. Dank voor uw begrip.

***

Spreekt de combo ambacht en technologie je aan? Dan is borduurlab van Fyxxi wellicht iets voor jou. Fyxxi is de eerste educatieve makerspace in Vlaanderen. Ze moedigen kinderen aan om hands-on aan de slag te gaan met allerhande innovatieve STEAM tools. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics.

Geïnspireerd op de opstelling Dark Uncles van kunstenaar Klaas Rommelaere steek je de handen uit de mouwen in het borduurlab van Fyxxi. Je prototypet jezelf, je mama, je beste vriend... als een superheld! Hoe doe je dat? Denk "outside the box" en visualiseer jouw favoriete persoon als een superheld. Het klinkt magisch, niet? Na het denken ga je doen. Hoe? Met naald en draad borduur je jouw held op een dummiepoppetje. Het klinkt zelfs een beetje voodoo. Voor je het goed en wel beseft, zit de basis van borduren in jouw vingers. Je ontdekt dat borduren een eeuwenoude ambacht is, maar eentje die nog steeds springlevend is. Je gaat zelfs aan de slag met een heuse computergestuurde borduurmachine. Zo kan je zelf een detail of een naam met de borduurmachine maken en zo je pop verder pimpen. Klaar voor borduren 2.0.? Na afloop neem je natuurlijk je zelfgemaakte superheldenpop mee naar huis. Mission accomplished!

Zaterdag 23 januari 2021 | 13.30 tot 16.30 | € 10 (materialen inbegrepen)

Doelgroep: 8 tot 12 jaar, maximum 20 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis niet vereist.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Ondervind je problemen bij het inschrijven?

Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid