AFGELAST | COMMON GROUND

UPDATE: Ook BuBox neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en schort de expo COMMON GROUND op. Dank voor uw begrip. *** Fotografen Nele Van Canneyt en Bert Danckaert nemen de urbane ruimte als uitgangspunt voor hun uitgepuurde werk waarbij de interpretatie van de stedelijke omgeving veeleer het uitgangspunt is dan de registratie ervan. Beide ...


Waar
Paardenstallen
Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Wanneer
Van 21 februari 2020 tot 29 maart 2020
Organisatie
Bubox
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
bubox@kortrijk.be
Fax: 056 27 77 82
Links

UPDATE: Ook BuBox neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en schort de expo COMMON GROUND op. Dank voor uw begrip.

***

Fotografen Nele Van Canneyt en Bert Danckaert nemen de urbane ruimte als uitgangspunt voor hun uitgepuurde werk waarbij de interpretatie van de stedelijke omgeving veeleer het uitgangspunt is dan de registratie ervan. Beide kunstenaars reizen hiervoor de wereld rond en het idee van de solitaire flaneur is hierbij cruciaal.

De wijze waarop de stad waargenomen wordt als een ‘beeldende mogelijkheid’, bepaalt het specifieke standpunt dat beide fotografen innemen. Waar we bij Van Canneyt vaak passanten of in zichzelf gekeerde figuren vinden die deel worden van de verhalen binnen het fotografisch kader, is de menselijke figuur uit het werk van Danckaert verdwenen. Zijn beelden balanceren tussen abstractie en document. Nele Van Canneyt maakt zowel overdag als ’s nachts beelden uit de realiteit. Haar nachtbeelden worden in een projectie getoond. De plekken die Bert Danckaert toont, lijken afkomstig van één generische stad waarmee hij vragen stelt over culturele identiteit en globalisering van de urbane ruimte.

Het vinden van ‘COMMON GROUND’ impliceert een wederzijds respect waarbij precies de articulatie van het individuele centraal staat. Het is het tegenovergestelde van de polarisatie waaraan onze wereld vandaag ten onder gaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid