'Achter glas' - 'Dichters als zieners in de Arabische wereld'

‘achter glas’ is een tentoonstelling Zolang het Ontmoetingscentrum in Marke quasi gesloten is voor publieke activiteiten organiseren we aan de ramen van de (grote) cafetaria een tentoonstelling. Voor de liefhebbers die bij het begin van een wandeling eventjes inhouden, voor wat anderen die na hun wandeling nog een goestje hebben, kortom voor iedereen die es iets anders wil zien. Met ‘Dichters ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
OC-Raad OC Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
oc.marke@kortrijk.be
Fax: 056/24 08 22
Links

‘achter glas’ is een tentoonstelling
Zolang het Ontmoetingscentrum in Marke quasi gesloten is voor publieke activiteiten organiseren we aan de ramen van de (grote) cafetaria een tentoonstelling. Voor de liefhebbers die bij het begin van een wandeling eventjes inhouden, voor wat anderen die na hun wandeling nog een goestje hebben, kortom voor iedereen die es iets anders wil zien.
Met ‘Dichters als zieners in de Arabische wereld’ bijten we de spits af.
“Poëzie is niet weg te slaan uit de Arabische wereld. Betogers scanderen verzen tijdens protesten, zangers brengen poëzie naar de huiskamers, jongeren experimenteren met poëtische taal op sociale media. Gedichten maken deel uit van het erfgoed van het Midden-Oosten en Noord-Afrika en zijn verankerd in de traditie.”
Zo begint Brigitte Herremans haar gelijknamig essay (verschenen in het lentenummer van MO* 2020).
Wij gingen verder op zoek naar deze dichters en hun werk. We brengen een sfeerbeeld ondersteund met beeldend werk van Fatinha Ramos, Abdulazez Dukhan, Carlo Herpoel, Theo de Feyter en Sander Buyck.

Gratis te bekijken tijdens het passeren buiten aan de grote cafetaria OC Marke zowel overdag als 's avonds.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid