10 jaar Club Soda

Dit jaar viert Club Soda reeds zijn 10e verjaardag. Een ideale gelegenheid om de invulling van dit concept volledig op scherp te stellen. 'Beats, Art, Fun & Food' wordt het nieuwe motto van dit creatief belevingsfestival, waarvan het publiek een voorsmaakje krijgt tijdens de launch party op 10 september.

De launch party wordt meteen ook het startschot voor de ontplooiing van het vernieuwde  festival dat naar aanleiding van de 10e editie doorgaat op 15 april 2017, de laatste zaterdag van de paasvakantie.

Club Soda is en blijft in de eerste plaats natuurlijk een nightlife evenement rond elektronische muziek en multimedia. Vroeger lag de focus van Club Soda vooral op het aanbieden van muzikale headliners. Voor de 10e editie én de launch party heeft de organisatie echter enkele grondige vernieuwingen in petto. Daardoor sluit het festival aan bij de algemene tendens in het festivallandschap zonder z'n eigenheid te verliezen. Kwalitatieve programmatie, creativiteit en beleving primeren voortaan op het afficheren van dure namen. Noem het gerust Club Soda versie 2.0.

Het festival richt zich zowel op jongeren tussen pakweg 16 en 25 als op de iets oudere muziekliefhebbers die houden van een stevig feestje. Club Soda is de plek waar vernieuwende DJ’s en live electro-acts uit binnen- en buitenland een podium aangeboden krijgen. Bezoekers ontdekken er artiesten die ze voorheen nog nooit aan het werk zagen. Anderzijds worden de meer toegankelijke actuele en commerciële namen niet vergeten.

Er wordt dus gemikt op een breed publiek dat zich losjes te buiten kan gaan op hiphop, house, techno, drum’n’bass en andere subculturen. Het is een mix tussen exclusiviteit en toegankelijkheid, met veel aandacht voor de sfeer, het club-gevoel en het prikkelen van alle zintuigen van de bezoekers. Op de launch party ontdek je alvast heel wat van die artiesten en maak je ook live de finale van de “Club Soda DJ contest” mee. 

Daarnaast wordt Club Soda ook een artistieke vrijhaven voor vernieuwende kunstenaars en collectieven uit België en de buurlanden. Via een project-call krijgen zij alle ruimtes van het festivalterrein in en rond GC Spikkerelle ter beschikking om die volledig in te richten met licht, beeld, multimedia-installaties, street-art, performances en architectuur. Zo worden de bezoekers ondergedompeld in een rollercoaster van sfeer, feest, muziek en artistieke experimenten. De coördinatie daarvan ligt bij het team ‘Spacemakers’, de creatieve poot van jeugdhuis Krak.

Als nightlife festival dat zichzelf au sérieux neemt wil Club Soda z’n bezoekers tenslotte ook volop laten genieten van een hoop leuke dingen. Zo vind je er een uitgebreid aanbod aan quality food en is er veel ruimte voor leuke chill-outs en bars, naast tal van verrassende acts en onverwachte pop-up hoekjes.

Op de launch party op 10 september krijg je van dit alles alvast een pittig voorsmaakje. 

Praktische informatie

Zaterdag 10 september

GC Spikkerelle Avelgem

Website Club Soda

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid