What's the matter with School?

Wat is de rol van school in tijden van transitie, waar het begrip ‘werk’ zoals we dat nu kennen radicaal verandert? Als school de plaats is waar men de toekomst  vorm geeft, welke school willen we dan vandaag, en voor welke samenleving van morgen? En wat is de rol van de kunsten daarin?

 

 

Deze en talloze andere vragen komen aan bod tijdens 'What's the Matter with School?'. BUDA kunstencentrum brengt alle mensen die te maken hebben met school samen met artiesten, filosofen, pedagogen en publiek.  Tijdens een driedaags programma vol lezingen, films, workshops, voorstellingen en discussies leren ze van elkaar over de toekomst van de school en de school van de toekomst. UiT lichtte één UiTPAS-activiteit van het rijk gevulde programma uit: "Maria gaat naar school".

Eén leerkracht die les geeft aan een klas van meerdere leerlingen. Dat is het onderwijssysteem zoals we het kennen. Maar wat als we de rollen nu eens zouden omdraaien? De kinderen die een volwassene iets bijbrengen? In de documentaire "Maria gaat naar school" ontdek je wat er dan gebeurt.

De kinderen van Buurtschool VTEX (6 tot 9 j.) in Kortrijk leren de Spaanstalige Maria Jerez Nederlands. Gedurende drie weken worden de rollen omgedraaid: 33 kinderen onderwijzen één volwassene. Hoe ze dat doen, bepalen ze zelf. Wat hier op het spel staat, is niet enkel het verschuiven van macht, maar vooral het installeren van een kwetsbare situatie voor iedereen: een plek van ‘niet weten’…

 

Praktisch

Wanneer: donderdag 27 tem zaterdag 29 april

Waar: Kunstencentrum BUDA -Kapucijnenstraat 10 Kortrijk

Info & tickets: www.budakortrijk.be - 056 22 10 01

Created at: 17/04/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid