Waarom je zeker naar Faces On TV in Het Spoor moet!

Op Halloween speelt Faces On TV in CC Het Spoor. De band rond Jasper Maekelberg komt er zijn nieuwe plaat ‘Night funeral’ voorstellen, maar ondanks de sinistere titel verwacht je beter geen obscure muziek, integendeel. Wie een nachtje wil griezelen, is in Het Spoor dus niet aan het juiste adres, maar er zijn tal van andere redenen waarom je wél best dat concertkaartje koopt.

Ten eerste is Jasper Maekelberg mee aan de Belgische muziekgeschiedenis aan het schrijven. Hij had als producent leeuwenaandelen in de platen van onder meer Bazart, Warhola, Soldier’s Heart en Hypochristmutreefuzz. Met andere woorden, het neusje van de Belgische muziekzalm. Over zalm gesproken, hij was ook gitarist in verschillende bands, waar De Ministers Van De Noordzee en Amongster er slechts enkele van zijn. Al zijn ervaring en knowhow culmineren minutieus in zijn belangrijkste project, jawel, Faces On TV.

Dat Faces On TV even veel aandacht waard is als zijn andere projecten, bewees de debuutplaat ‘Night funeral’. De warme, loepzuivere sound in combinatie met Maekelbergs honingzoete stem maken er de perfecte zondagochtendplaat van. Het is echter geen knuffelige Radio 1-belpop te noemen, daarvoor zitten er te veel weerhaakjes aan vast. Zo klinkt er soms een inleidende beat of meanderende synth, om over alle mysterieuze percussie nog maar te zwijgen.

En daar heb je nóg een reden om de 31ste het uithollen van je pompoen even te staken. Een liveshow van deze band is het ware walhalla voor instrumentenfetisjisten. Vroeg je je altijd al af welke instrumenten er in godsnaam achter die intro van ‘Suspicous’ zitten, dan is dit je kans. De band neemt namelijk alle instrumenten mee het podium op en speelt het hele zaakje volledig live. Vreemde percussiegevallen, dwarsfluiten en noem maar op: ons moet je het geen twee keer vragen.

De show wordt georganiseerd door Tweeklank, die met zijn jonge programmatie Het Spoor even transformeert en er een echte muziekclubsfeer weet te creëren. Deze Halloween zijn de tricks van Faces On TV jouw ideale treat. Het is eens iets anders dan altijd maar dat snoep. 

Tekst: Hanne Craye

Media Folder

Wanneer: woensdag 31 oktober - 20u

Waar: CC Het Spoor - Eilandstraat 6, Harelbeke

Info & tickets: https://webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?code=181031

Created at: 25/10/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid