Toots Tribute

Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen op 29 april 1922. Op jonge leeftijd ontdekte hij zijn voorliefde voor jazz. Op driejarige leeftijd speelde hij accordeon, op latere leeftijd maakte hij kennis met de mondharmonica en de gitaar. Zijn bekendste compositie is de jazzwals ‘Bluesette’ uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën meefluit. Niet alleen te horen op platen en cd's, maar ook in de titelsong van tv-reeksen en in tal van soundtracks. Op 22 augustus 2016 kwam de virtuoze fluiter te overlijden. Met de ‘Toots Tribute’ brengt de VRT Bigband een hulde aan Toots Thielemans. In dit programma neemt mondharmonica-solist Ben Van-derweyden resoluut het voortouw.

De VRT Bigband is een jazzorkest samengesteld uit VRT-personeelsleden. In de laatste 6 jaar groeide de bigband uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene onder leiding van dirigent Dree Peremans.

 

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 13 januari - 20u

Waar: Kubox - Kattestraat 188,  Kuurne

Info & tickets: www.kuurne.be/cultuurseizoen

 

Media Folder

Created at: 04/01/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid