SKaGeN - Sue me modderfokker

Mathijs F Scheepers kruipt met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clément die de muziek verzorgt. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel vengeance. 

‘La vengeance se mange avec patience …’ of hoe ergernis zich vaak geduldig ontwikkelt tot haat. In het slechtste geval gaat dit gepaard met een groeiend verlangen naar wraak, zeg maar drang, in dit geval. In deze nieuwe monoloog ergert Mathijs F Scheepers zich aan zijn buurman of eigenlijk vooral aan het feit dat die buurman zich nergens aan stoort. Al heeft het er alle schijn van dat die arme man zich wellicht van geen kwaad bewust is. ’Ik heb een heel goede buurman. Echt waar. Ik weet dat u de indruk zult krijgen dat dat niet zo is, maar ik heb in het echt een hele goede buurman. Dat is heel belangrijk, dat ik dat zeer duidelijk zeg. Dat heeft mijn advocaat ook gezegd’, bekent de acteur. En toch …

‘SUE ME MODDERFOKKER’. Over de hond van Hitler, een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over de Bouwpolitie die nu niet meer zo heet en die nog een hele strenge brief gaat sturen maar u moet doen alsof u die nooit heeft gekregen. Over een veel te vroeg geboren jongetje met een gehavende linkerkant, met naast hem een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over een witte man die maar niet komt. En helaas ook over een “sterfelijke man” die door dit alles heen walst. Met een gruwelijke timing aan zijn zijde.

Mathijs F Scheepers won met zijn eerste monoloog ‘Survival of the Fittest’ Theater aan Zee. Ook over zijn tweede solovoorstelling ‘Garmisch-Partenkirchen’ was de pers laaiend enthousiast.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 9 november - 20u15

Waar: Spikkerelle - Scheldelaan 6, Avelgem

Info & tickets: https://webshopavelgem.recreatex.be/

Created at: 25/10/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid