Rudolf Hecke - Sixties

Vijftig jaar mei ‘68, een halve eeuw Woodstock. De wereld veranderde definitief na mei ’68. In de nadagen van het legendarische muziekfestival Woodstock was er een schokgolf van verandering in de wereld. De sixties zijn aan het feest en staan frontaal in de belangstelling. De magie van die unieke periode openbaart zich in het nieuwe boek De Sixties van Rudolf Hecke. Gedreven sleurt hij de toehoorder in de wereld van zijn onderwerp.

Rudolfs passie steekt aan. Het is niet anders met zijn nieuwe lezing Sixties. Hij maakt brandhout van karikaturen en licht sluiers op waaronder zich wondere anekdotes bevinden. Een unieke eerste kennismaking met een far-out magische periode of een trip through memory lane. Als woorden te kort schieten, neemt hij zijn gitaar in de hand en speelt een nummer dat destijds de wereld leek te veranderen. Beklijvend, hilarisch en gekruid met (live) muziek.

Rudolf Hecke toerde in de jaren ’90 met diverse rockgroepen (o.m. Pop in Wonderland) in vele Vlaamse zalen en jeugdhuizen. De voorbije jaren ontpopte hij zich echter tot een begenadigd schrijver en verteller. Na zijn succesvolle boeken en theaterlezing over de Franse cultheld Serge Gainsbourg, dompelde hij zich onder in het wonder van 1968. Met 'De Sixties' schreef hij een biografie van een opwindende periode en het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg. 'The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens. Het boek van Rudolf Hecke is de biografie van die opwindende periode en vertelt het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg. Het leest als een cocktail van betogingen tegen de oorlog in Vietnam, seksnummers die hommeles veroorzaken en provo's die lsd in het leidingwater dreigen te gieten. Maar ook van de strijd tegen kerk en kapitaal, de opmars van de pil en … muziek. Veel muziek. Van The Beatles en de Stones tot Jefferson Airplane, van krautrock tot Miel Cools – want hoe onwaarschijnlijk ook: er was een link. 

Praktisch

Wanneer: donderdag 15 november - 20u15

Waar: Bib in het Park - Vanackerestraat 20, Wevelgem 

Info & tickets: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/Detail?shop=9715D2A2-0550-4403-8F94-5B4A2E18BB23&id=40A6EA64-0152-E811-80CF-5820B1E20448

Created at: 25/10/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid