Roeland Hendrikx Ensemble: Mozart & Belgian Beauty

Fijne concerten, apart ingekaderd en met een glaasje achteraf, dat is het concept van Apero Classico. Deze keer brengt het Roeland Hendrikx Ensemble pit in uw zondagvoormiddag!

Roeland Hendrikx is een van de toonaangevende klarinettisten in Vlaanderen. Naast zijn rol als klarinet solo in het Nationaal Orkest van België, is hij gepassioneerd door kamermuziek. Hij kiest voor puur, spontaan klarinetspel en wil in zijn vertolkingen verbeelding en emotie overbrengen, zonder gekunstel of onnodig intellect aan de partituur toe te voegen. In zijn uitvoeringen streeft hij naar technische perfectie. Zijn feilloze techniek staat echter steeds ten dienste van de muziek, zonder deze te overheersen.

Voor zijn ensemble omringde Roeland Hendrikx zich met een aantal gelijkgestemden. Zielsverwanten. Musici die de passie voor kamermuziek, de ervaring, het streven naar perfectie op vlak van instrumentbeheersing met hem delen.
Dankzij deze muzikale coherentie, en door zich in vast verband te verdiepen in de kamermuziek voor klarinet, wil het Roeland Hendrikx Ensemble een extra dimensie geven aan de uitvoering van deze muziek.

Het wil de uitdrukking nog verder verdiepen, de muziek nog meer laten ademen en de performance nog meer laten sprankelen. Het ensemble streeft naar de wonderlijke symbiose die tot stand komt wanneer gepassioneerde kamermuziekmusici samen spelen.
Dit alles met een doel: het publiek beroeren en meevoeren. Het publiek beklijven.

 

 

Praktisch

Wanneer: zondag 19 maart - 11u00

Waar: GC Forum - Speiestraat 16 Wervik

Info & tickets: www.wervik.be - 056 95 24 17

Created at: 07/03/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid