Précongé Waregem

Het is bijna vakantie, de zon straalt en je hebt zin om te relaxen. Tijdens het laatste weekend van juni vormen de stadionvijvers opnieuw het decor om te genieten met vrienden en/of familie. Je kan er genieten van een gezellig terrasje, lekkere gerechtjes van de foodtrucks, muzikale vibes en dansoptredens. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten op de vele attracties aan de stadionvijvers. Kortom tijdens dit weekend zet iedereen, net voor het verlof, de zomer goed in!

Dit jaar kunnen kinderen twee dagen ravotten aan de stadionvijvers. Tal van springkastelen, een hindernissenparcours, rodeo, speelbus, … vormen een heus kinderparadijs. Op zaterdagnamiddag staat er ook een superlange glijbaan van 25 meter waar je met tubingbanden naar beneden glijdt. Deze attractie is uniek in België! Daarnaast kunnen de kids dit weekend ook initiatielessen golf of tennis volgen en een schitterende glittertattoo laten zetten. Op het podium zijn er energieke dansdemonstraties en zorgt clown Stef voor ambiance met zijn kinderdisco. Bovendien zijn deze twee dagen volledig gratis. Waarom zou je niet aanwezig zijn?

Lions Boulevard is dat supergezellige foodtruckfestival in het mooie decor van de stadionvijvers. Kom er genieten van het vele lekkers aan de foodtrucks of van een smakelijke cocktail. Op zaterdag kan je er nagenieten van de overwinning van onze Rode Duivels op het WK voetbal. Ouders genieten van een verfrissing terwijl de kinderen iets verderop aan het spelen zijn. Of kom gewoon gezellig keuvelen met vrienden, genietven van het mooie weer en de sfeer, met op de achtergrond zomerse muzikale vibes. Eten, drinken, muziek en gezelligheid troef!

Sportief spektakel. Dat is het City Mountainbike Festival. Voor het zesde jaar op rij fietsen de mountainbikers langs één van de stadionvijvers en door de zandbak van het speelpleintje. Dit jaar gaat deze wedstrijd over een volledig vernieuwd, maar even spectaculairs parcours. De zandbak en enkele spectaculaire hindernissen vormen een speeltuin voor de sportievelingen die deze uitdaging aangaan. Ook kinderen en lokale helden kunnen deelnemen.

Dansen in culturen 2018. Gooi de benen los en ontdek de leukste internationale volksdansen. Drie volksdansgroepen uit Bulgarije, de Filipijnen en Portugal zetten hun beste beentje(s) voor. Iedere groep brengt enkele typische dansen uit hun eigen cultuur. Kleurrijke, traditionele kostuums, aanstekelijke dansritmes en veel enthousiasme zijn de rode draad bij alle optredens. De Bulgaarse Balkanica brengt een mix van theater dans en muziek met live drumbegeleiding. Bij de Filippino's wordt dan weer levendig geswingd en met de handen geklapt op variërende ritmes. De Portugese groep O Ribatejo brengt een levendig palet van de volkscultuur uit midden-Portugal.  Na elk optreden word je uitgenodigd om mee te dansen. Onder de deskundige begeleiding van de groepen zal dat geen enkel probleem zijn. 

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 22/6 tot zondag 24/6

Waar: Stadionvijvers - Zuiderlaan Waregem

Info: www.waregem.be/precongé

Created at: 07/06/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid