Kom BuTN!

In een wereld waarbij kinderen en jongeren overstelpt worden door sociale media en moderne technologie is het niet altijd even gemakkelijk om hen uit hun "digitale wereld" weg te halen.


Omdat Wevelgem het echter belangrijk vindt dat zowel jong als minder jong naar buiten komt, organiseert de gemeente onder het motto "Kom #BuTN!" verschillende outdoor activiteiten voor het hele gezin! Kom uit je kot om te spelen, wild te spelen, elkaar te ontmoeten en zoveel meer! Het maakt niet uit met wie, wanneer, waarvoor, waar of op welke manier! 

In juli kan je onder andere naar "Bibnick", waar de Bib voor één dag in het Park van de bib verandert. Je kan er picknicken met een lekkere aperitief of een kopje koffie om erna in actie te schieten en er te bouwen aan een boomhut vol boeken of je eigen button te ontwerpen. Ook de ijskar komt langs!

Wil je graag een nieuw speeltuig in je eigen tuin en wil je dit bovendien zelf maken? Kom dan naar de workshop "Bouw je eigen speeltuin"! Want, zeg nu zelf, wie wil er nu niet pronken bij z'n vrienden met een eigenhandige schommel of minitrampoline? Heb je nood aan wat afkoeling tijdens de warme zomerdagen? Ontdek dan Gullegem Aqua op "Aperomousse". 

In augustus kunnen dierenvrienden hun hartje ophalen tijdens "Festival Animal". Beleef een 'beestige' namiddag met het hele gezin en maak kennis met enkele boerderijdieren van de 'witte' molen in Wevelgem. Hou je meer van de gezelligheid van een kampvuur? Breng dan je tent mee naar "Nacht van de Wildebras", waar je kan kamperen, vuur maken en samen koken op een mooie site in Groot-Wevelgem!

Ook na de grote vakantie wordt de trend van "buiten spelen" verdergezet. Tijdens de workshop "Mikken en schieten" waan je je een echte Robin Hood met een zelfgemaakte boog of katapult! De voorstelling 'Vreemde vogels' neemt je ten slotte mee in het bos, letterlijk én figuurlijk! Reden genoeg dus om "BuTN" te komen! 

Praktisch

Wanneer:  juli tem september

Waar: in en rond Wevelgem 

Info & tickets: www.wevelgem.be

Created at: 10/07/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid