José Navas (CA) - Dansworkshop

Schouwburg Kortrijk presenteert niet enkel dans op haar podia, maar gaat graag nog een stapje verder in het kennismaken met de danswereld. Elke dansliefhebber krijgt namelijk de kans om zelf aan de slag te gaan als danser en eens te proeven van hedendaagse dans in het bijzijn van een professionele choreograaf. Zo kan je ook kennismaken met de persoon achter de dansvoorsteling.

 

Dit keer is het de beurt aan José Navas. Naar aanleiding van zijn voorstelling "Rites" op vrijdag 24 maart geef hij een dansworkshop.  Hiervoor is geen specifieke danservaring vereist. Zowel amateurs als professionelen mogen deelnemen en er staat geen limiet op leeftijd, aangezien ieder deze workshop naar eigen kunnen kan volgen.

Deze improvisatieworkshop wil via zachte en kalme oefeningen de bewustwording van het eigen lichaam versterken. Navas baseert zich daarvoor zowel op zijn eigen opleiding als op zijn persoonlijke zoektocht binnen de eigen choreografieën als maker en als performer.

De sessie start met een diepgaande opwarming, die focust op de uitlijning en zwaartekracht van het lichaam. Daarna volgen een serie oefeningen die Navas 'Blind-driver' noemt. Daarin ervaar je het fysieke in dans doorheen de verstilling van het eigen lijf. De kracht wordt geleidelijk aan opgedreven, om te eindigen met een aantal complexere sessies.

Navas besteedt veel aandacht aan een gezonde manier van bewegen met respect voor het lichaam. Hij benadrukt daarbij de niet te onderschatten relatie tussen lichaam en geest, iets wat iedereen ten goede kan komen.

Praktisch

Wanneer: donderdag 23 maart - 19u30

Waar: Balletzaal Schouwburg - Schouwburgplein 14  Kortrijk

Info & tickets: www.schouwburgkortrijk.be - 056 23 98 55

 

Created at: 08/03/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid