Isolde live XL

Isolde Lasoen, crème de la crème muzikante en drumster bij o.a. Daan, Flip Kowlier en Raymond van het Groenwoud, is terug.

En hoe!

Isolde groeide op in een muzikaal nest. Op vierjarige leeftijd ontpopte ze zich al tot majorette en later als trommelaar bij fanfare Nut en Vermaak, waarin ook de rest van het gezin een instrument bespeelde. Na de middelbare school koos ze resoluut voor een studie jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Isolde werd bekend als de vaste drumster van DAAN, het project van de Belgische singer-songwriter Daniël (Daan) Stuyven. Nadat Daan twee cd’s had uitgebracht, schaarde hij een harem topmuzikanten achter zich, waarvan Isolde Lasoen er één werd. Ze speelde toen nog vooral op de drums en de vibrafoon en verzorgde de backing vocals. Sindsdien treedt ze meer en meer zelf op de voorgrond, wat leidde tot het project Isolde et Les Bens. Hiermee schoof ze haar liefde voor het Franse chanson ook niet meer onder stoelen of banken. De groep bracht de EP L’inconnu uit, een mix van Franse en Engelse nummers met een groot chansongehalte. 

Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden. In 2017 verscheen haar album Cartes Postales. De titel voor haar debuutplaat ontstond bij toeval, vertelde Isolde in het programma “Van Gils en Gasten”. Het was zondagmiddag en ze was aan het schrijven. Toen ze even geen inspiratie had, viel haar oog op een erotisch fotoboek dat al 10 jaar in de kast stond. Isolde ontdekte in het boek dat Franse postkaarten vaak keiharde porno uit de Belle Epoque tonen. Als je vroeger zo’n postkaarten wou, moest je in de winkel om Franse postkaarten vragen. Die werden dan stiekem boven gehaald. Isolde vindt dit tof en mysterieus en bijgevolg ook goed bij de Franse taal passen. Net zoals bijvoorbeeld Gainsbourg het haar al voordeed, stopte ook Isolde dat pikante maar tevens naïeve kantje in haar liedjes. Cartes Postales werd een heel persoonlijke plaat waarin lief, leed en fortuin werden gestopt. Naast Franse chansons bevat de plaat ook enkele Engelse pareltjes.

Live zingt en drumt Lasoen nog steeds met haar vertrouwde Bens aan de instrumenten. De groep wordt voor de gelegenheid aangevuld met een blazerssectie (XL) en dat maakt de muziek nog opzwepender. 

Media Folder

Praktisch

Wanneer: zaterdag 6 oktober - 20u15

Waar: CC Guldenberg - Acaciastraat 1, Wevelgem

Info & tickets: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/Detail?shop=9715D2A2-0550-4403-8F94-5B4A2E18BB23&id=7B39E2AB-F351-E811-80CF-5820B1E20448

Wanneer: vrijdag 12 oktober - 20u

Waar: CC De Schakel - Schakelstraat 8, Waregem

Info & tickets: https://www.ccdeschakel.be/Podium/?p=2#modal=/Podium/6486/Isolde_live_XL/Isolde/?type=show

 

Created at: 27/09/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid