Internationaal Streekbierenfestival 2017

"Santé santater, liever bier dan water!" Een spreuk die je misschien ook wel zal horen weerklinken op het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem. 

Voor de zeventiende keer op rij wordt het Toyeplein in Zwevegem omgetoverd tot één groot terras waar één soort drank dé hoofdrol speelt: bier, bier en nog eens bier! Elke rasechte Belg, maar ook vele buitenlanders, weet namelijk dat België niet enkel staat voor chocolade, Manneken Pis en frietjes, maar ook voor bier!

Het festival brengt twee dagen lang een ode aan verschillende streekbieren uit alle provincies en uithoeken van ons kleine Belgenlandje. Maar ook bieren uit de niet-Belgische streken komen ruimschoots aan bod! Zo zullen er enkele bieren van brouwerijen uit Schotland, Nederland, Duitsland en Tsjechië op de bierkaart pronken. 

In totaal zullen meer dan 40 brouwerijen hun bijna 200 biersoorten aan het grote publiek voorstellen. Onder deze biertjes zijn ook heel wat primeurs te spotten waaronder de Cuvée Watou, Saison Tremist, Rodenbach Alexander en de nieuwe Petrus Nitro Quad. Ook heel wat Belgische brouwerijen tekenen voor de eerste keer present op het festival met o.a. Brouwerij Strubbe, Brouwerij De Feniks, Hedonis, Enigma en nog vele anderen. 

Het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem is echter veel meer dan bier en wil dan ook een echt gezinsfestival zijn. Met een biertje of frisdrank in de hand kan je genieten van verschillende live optredens van onder andere Kartje Kilo, No Limits, Marino Punk, Sound Familiar en Guy et les Michelins. De allerkleinsten kunnen zich intussen uitleven in het kinderdorp en op de kermisattracties of genieten van verschillende soorten straatanimatie. 

Benieuwd hoe de nieuwe biertjes smaken? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op het festival! Santé

Praktisch

Wanneer: maandag 14 & dinsdag 15 augustus - 15u00

Waar: T. Toyeplein - Zwevegem

Info & tickets: www.bierfestival.be - 0486 57 56 94

Created at: 07/08/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid