Het nieuwstedelijk/Maarten Ketels - Troje

Voor de voorstelling "Troje" ging Maarten twee maanden bij Romazigeuners wonen. Hij besloot om een replica van een zigeunerwoonwagen te maken. Die wagen is zijn Trojaanse paard waarmee hij een zigeunergemeenschap wilde binnendringen. Voor even vluchtte hij weg uit zijn eigen bestaan en zocht opvang bij hen die makkelijk kunnen doorgaan voor de meest verguisde en verstoten gemeenschap in Europa.

 

Wat betekent vrijheid en wat is de tol die je daarvoor betaalt? Wie is werkelijk vrij? Beantwoordt de zigeuner in zijn meest romantische vorm aan een vrijheid die voor mij leefbaar is? Het zijn allemaal vragen waarop Maarten een antwoord zocht gedurende die twee maanden. Hij breekt in in de publieke ruimte met zelfgebouwde tijdelijke 'woningen'. De ervaringen die hij bij de Leuvens Romagemeenschap opgedaan heeft, verwerkte hij tot theater. "Troje" is daarvan het resultaat.

Maarten Ketels, studeerde in 2010 af aan het Herman Teirlinck instituut. Sindsdien breekt hij als theatermaker in, in de publieke ruimte. Daar bouwt hij vervolgens voor zichzelf een woonst, meestal kleine houten huizen waarin hij dan voor even woont. Later herwerkt hij die ervaringen tot een stuk.

Eerder maakte hij al de voorstellingen Stel je voor, ik zoek een mens en Stel je voor, ik zoek een staat (winnaar TAZ/SABAM schrijfprijs). Hij bedacht ook samen met Freek Vielen en Rebekka De Wit het concept voor HEIMAT. Bij Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Genk, Leuven en Hasselt, speelde Maarten Ketels eerder al de hoofdaanklager in "Hitler is dood" en de flamboyante nerd Egon Starck in "Hoop".

 

 

Praktisch

Wanneer: zaterdag 18 maart - 20u15

Waar: De Levensboom, Kijkuitstraat 10, Wevelgem

Info & tickets: www.ccwevelgem.be - 056 43 34 95

Created at: 07/03/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid