Gesman + Mauger

Mauger is een band uit Oostende/Gent met 2 ex-leden van Absynthe Minded (Jan Duthoy en Jacob Nachtergaele) en Matthias Debusschere (ex-Sioen, Kiss The Anus..). Frontman is Mauger Mortier.
Ze spelen gelaagde, ‘intelligente’ popmuziek. Voer voor fans van Eels, Prefab Sprout, Bon Iver, Nits en Marble Sounds,…

Tien jaar na 'Puree', hun radio-hit met Isolde Lasoen, is Gesman helemaal terug. Gèsman is een muziekgroep uit Kortrijk en brengt rock met popinvloeden 
'int Kortriks'. Wat ontstond in 1998 als een verdwaald singer song writer project dat als één van de eerste het Wes-Vlaams als voertaal hanteerde, groeide al snel uit tot een zevenkoppige pop- en rockband die tal van zalen en podia plat speelde. De humor, de maatschappijkritiek en de zelfspot van Gèsman zijn er in de loop der jaren niet minder op geworden, integendeel.

Lead single 'Mankepwot' is een fris en aanstekelijk Americana-nummer dat zich na één keer in je oor wurmt; een copybook-radio single. De combinatie van sax (Ruben Vercaemer, o.a. Ansatz Der Maschine, Balthazar, Dolfijntjes), slide guitar (Harry Descamps, rockgod in opleiding) en vocals van frontman Stevie Vervaeke geven je een verrassend vertrouwd en warm gevoel, perfect radio-voer in deze barre periode.

'Mankepwot' vind je op 'Olput Blues', het vierde Gesman-album, dat begin maart uitkomt.

Praktisch

Wanneer: Donderdag 8 maart - 20u

Waar: De Kreun - Concervatoriumplein 1, Kortrijk

Info & tickets: http://www.wildewesten.be/nl/event/gesman

Media Folder

Created at: 02/03/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid