Gapersfeesten Geluwe

Gaat ge a.u.b. nen keer blijven staan, zwijgen, luisteren en gaapen , dat ik kan spreken
Eene belangerijke mededeling aan de gapers van Geluwe en omliggende contrijen.
Op zaterdag den 1sten van de hooimaand dezers jaar ’t is te zeggen vandage, gaan alhier de gapersfeesten door en officieel worden ze geopend door den burgemeester, om 10.30 u in den voornoenen bij het standbeeld van den “Gaper”.
De bevolking wordt gapende verzocht dan alsook hunnen huizen te bevlaggen en de te pinten.
Men moet gapen als de pap geboden wordt ende vandaag is daarvoor gelegenheden ten over. Ten alle kanten alhier ende aldaar in de frietkotjes, eethuizen, kroegen en estaminets als ook in de grote tente.
Begapen en aangapen kunt ge naar het rijkegevulde programma der festiviteiten in de verschillende straten.
Gapen als een oester, gapen als een verwarmde mossel, gapen gelijk een blaasbalg.
En veel geeeuw en gegaap is vandage alhier toegelaten en zelfs aanbevolen.
Geluwe  gaapt vandaag als een oven, van gezonde gaperij. Men hoeft maar te gapen en te slikken! Maar denk er aan” te heet gegaapt is te laat geblazen”
Gaapt en bijt niet, dreig en smijt niet, en gedenk o, mens wie als gaper is geboren, zal als gaper sterven.
Elkendeen zegt het voort aan iedereen.

De Gapersfeesten zijn het 5-daagse dorpsfeest van Geluwe, waar bij iedere dag een leeftijdsgroep aangesproken wordt: jeugd op woensdag, seniorenop donderdag en jongeren op vrijdag. Op zaterdag is er een groots dorpsfeest met braderie en rommelmarkt, optredens van internationale straatartiesten, animatie, gezellige terrasjes, een gapersworp, optredens en een rondgang van de reus Jan De Gaper. 

Spot de UiTPAS caravan op de Gapersfeesten!

UiTPAS komt tijdens de zomer naar je toe! Met de UiTPAS caravan trekt UiT in de zomermaanden de regio rond. Heb je de caravan gespot? Kom ons dan zeker een bezoekje brengen. Aan de caravan krijg je meer informatie over UiTPAS, kan je GRATIS je persoonlijke UiTPAS registreren en alle pashouders kunnen er punten sparen en omruilen. Het loont dus de moeite om langs te komen. Neem een foto aan de caravan, post hem op Instagram of Facebook, vermeld #UiTinzuidwest en maak kans op onder meer een duikinitiatie, restaurantbon of beleef een leuke namiddag met 10 vriendjes in een indoor speelparadijs! 

Praktisch

Wanneer: Woensdag 4/7 - zondag 8/7

Waar: Geluwe

Info: http://www.gapersfeestengeluwe.be/index.php

Created at: 21/06/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid