Erfgoeddag in het thema Zorg

Erfgoeddag 2017 - Carla van de Puttelaar

Zorg en erfgoed? Een onafscheidelijk duo, zo zal blijken tijdens de 17e editie van Erfgoeddag. De hoogdag voor cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel zet dit jaar erfgoed van de zorg en zorg voor erfgoed in de verf. Erfgoedspelers in Zuid-West-Vlaanderen bieden je tal van verrassende activiteiten aan.

De bewaring van erfgoed hebben we te danken aan de goede zorg van vele medewerkers en vrijwilligers. Maar we kunnen het ook omkeren: archiefstukken, instrumenten en verhalen documenteren de geschiedenis van de zorg. De weg van hospitaalkloosters en kwakzalvers naar ziekenhuizen en ‘dokter Google’.

Door terug te blikken kunnen we een beeld vormen van de toekomst van de zorg. Bovendien biedt het thema zorg kansen om bruggen te slaan tussen de erfgoed- en zorgsector: erfgoed als trigger om te reminisceren met dementiepatiënten of een rondleiding op maat van slechtzienden?

Erfgoed zuidwest is jouw gids op Erfgoeddag. We nemen je mee langs 28 boeiende erfgoeddagactiviteiten in Zuid-West-Vlaanderen. Alle activiteiten zijn gratis. Neem een kijkje op de website van erfgoed Zuidwest of in de gratis brochure, stel je eigen Erfgoeddag-programma samen en trek eropuit!

Praktisch

Wanneer: zondag 23 april - 9u00 tem 18u00

Waar: Zuid-West-Vlaanderen

Info & tickets: www.erfgoedzuidwest.be - 056 24 16 16

 

Created at: 18/04/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid