Die Verdammte Spielerei - 'Nachtvorst'

"Ze waren met zessen, ze liepen in Gent rond. Ze kwamen van nergens, gingen nergens naartoe." Naar de gevleugelde woorden van Jan De Wilde ontstond in juni 2006 Die Verdammte Spielerei. Onze Vlaamse kleinkunstenaar voorspelde het al: “En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst.

4 Saxofoons, 1 percussionist en 1 van megafoon voorziene onnozelaar vormen samen Die Verdammte Spielerei, een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. De klassieke fanfare kennen de mensen van binnen en van buiten, elke zichzelf respecterende parochie heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze Vlaamsche realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor 6 dronken adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken.

Vergis je niet, achter de façade van de marcellekes schuilen afgestudeerde conservatoriumstudenten, aan de slag bij gerespecteerde instellingen zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, het Brusselse Philharmonic en het muziekcollectief Bl!ndman.

In ‘Nachtvorst’, hun tweede theatervoorstelling, gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis in al zijn facetten. De eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkemanskroegen. De stilte
van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen. 

Die Verdammte Spielerei schotelt de rijkdom van de nacht voor. Stefaan is hierbij met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad. Muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*).
(*) JSB: Johan Sebastian Bach, (*) WAM: Wolfgang Amadeus Mozart, (*) DK: Dikke Kenny

Praktisch

Wanneer: Donderdag 15 maart - 20u

Waar: Schouwburg Kortrijk - Schouwburgplein 14, Kortrijk

Info & tickets: http://schouwburgkortrijk.be/programma/detail/1924/die-verdammte-spielerei1

 

Media Folder

Created at: 02/03/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid