Collectief Verlof - Sneeuwlicht

Een bijzondere avond. 
Lennie, Ann en Bart sloegen de handen in elkaar om een salon rondom het leven en werk van beeldend kunstenaar Hugo Veldt te brengen. Als de kunstenaar de avond van het salon op zich laat wachten, zijn de drie organisatoren genoodzaakt hun plan steeds meer los te laten.  Het excentrieke karakter van de buitengewoon begaafde meester is immers onvoorspelbaar en leidt dus telkens tot allerlei onvoorziene omstandigheden. 

De spanning loopt op. Er wordt een glaasje gedronken. Er wordt verteld. Er wordt gewacht. Er is iets aan de hand met het trio, maar wat? En wie is die Veldt eigenlijk?
Voor velen bijzonder aantrekkelijk blijkbaar, het is dus niet uitgesloten dat er zich voor jouw ogen een soapachtig liefdesverhaal ontspint.

Een fysiek salon met zetel, tafel en bloemen, een muziek- en geluidsinstallatie, een heus kunstwerk van Hugo Veldt en champagne; de decorelementen en attributen tonen aan hoeveel werk de organisatoren, tevergeefs, in het salon staken. Daarnaast hebben ze zich chique uitgedost. Het zaallicht blijft steevast de volledige voorstelling aan, omdat het salon nog niet begonnen is én omdat het publiek een extra personage vormt. Slechts enkele keren gaat het zaallicht uit en wordt het vervangen door gekleurde theaterspots, waardoor die scène een interessante extra dimensie krijgt. Enkel op het einde is er muziek te horen, namelijk Were the Wild Roses Grow van Nick Cave, de favoriete zanger van Hugo Veldt.

Sneeuwlicht is zo’n voorstelling die op het einde honger naar meer geeft. Het is een soap die dankzij de fijne acteerprestaties meteen enkele trappen hoger dan Thuis of Familie staat. Tijdens Sneeuwlicht vraag je je niet alleen af wanneer de lezing van Hugo Veldt zal beginnen, wanneer je achteraf terugdenkt aan de jonge acteurs, stelt een stemmetje in je hoofd de vraag of ze al bijna begonnen zijn aan verdere stukken.

Een zeer gelaagd kluwen van fictie en werkelijkheid, een neerslag van ontspoorde idolatrie en een ongemeen grappige voorstelling van drie beloftevolle jonge makers. 

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 13 april - 20u15

Waar: OC De Stekke - Sint-Maartensplein 12, Moorsele

Info & tickets: cultuurcentrum@wevelgem.be of 056 43 34 95

 

Created at: 29/03/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid