Cinéspoor presenteert: Appelsienema

Op woensdag 11 april organiseert CC het SPOOR een familie filmfestival. De ganse dag kan je kiezen voor een gezonde portie film. Er staan zeven films op de affiche voor een publiek van 2 tot 16 jaar in alle genres.

Tussendoor kan je in de cafetaria een fruitig hapje eten. De foyer wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een grote speelruimte waar er de hele dag door animatie wordt voorzien. Leef je helemaal uit met de reuzenspelen, kleur één van de mega kleurplaten of laat je schminken in een mooie prinses of stoere piraat. De allerkleinsten kunnen spelen in de aparte speelruimte van de cafetaria.

Een filmticket kost 4 € of 10 UiTPAS punten per film.

Programma:

10u - Blauwe zaal - Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos (2+)*

Woezel & Pip: Op zoek naar de Sloddervos is een vrolijke vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur. Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie.

10u - Aula - Dikkertje Dap (3+)*

DIKKERTJE DAP is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

14u - Blauwe zaal - Sing (6+)

Buster Moon is een stijlvolle koala die de leiding heeft over een groots theater dat in vergetelheid raakt. Buster, een eeuwige optimist die soms wel humeurig is, houdt zielsveel van zijn theater en zal er dan ook alles aan doen om het te behouden. Om te vermijden dat zijn droom en ambities verloren gaan, grijpt hij de allerlaatste kans die nog rest door wereld’s grootste zangcompetitie te produceren.

Vijf kandidaten worden geselecteerd voor deze uitdaging: Een muis die even charmant als oneerlijk is, een verlegen tienerolifant met enorme podiumangst, een overwerkte moeder van een nest van 25 biggetjes, een jonge gangstergorilla die niets liever wilt dan zich los te maken van zijn criminele familie, en een punk-rock stekelvarken dat worstelt om haar verwaande vriendje achter zich te laten en solo te gaan. Ieder van hen hoopt op het podium van Buster de kans te krijgen hun leven voorgoed te veranderen.

14u - Aula - Coco (6+)

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

16u30 - Blauwe zaal - Cloudboy (9+)

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet, zeer tegen zijn zin, tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

16u30 - Aula - Kubo en het Magische Zwaard (6+)

Kubo leeft een normaal rustig leven in een klein dorpje in het oude Japan waar hij voor zijn zieke moeder zorgt en verhalen vertelt. Wanneer Kubo per ongeluk een geest uit het verleden oproept die wraak wil nemen op zijn familie, moet hij op de vlucht. Samen met Aap en Boktor probeert hij het mysterie op te lossen van zijn overleden vader, de beste samurai die ooit heeft geleefd. Gewapend met een magisch muzikaal instrument moet Kubo het opnemen tegen goden en monsters.

19u30 - Aula - The Jungle Book (12+)

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan, de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf.

In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera, en de zorgeloze beer Baloo komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

*Speciaal voor de jonge bezoekers wordt tijdens de ochtendfilms het geluid in de zaal iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. De Blauwe Zaal wordt gezellig ingericht met tapijt en kussens om te liggen.

Praktisch

Wanneer: Woensdag 11 april

Waar: CC Het Spoor - Eilandstraat 6, Harelbeke

Info & tickets: http://www.cchetspoor.be/nieuws/cin-spoor-presenteert-appelsienema

Created at: 29/03/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid