BRONKS - De man, de vrouw en de beer (7+)

Waar willen we naartoe en waar komen we vandaan?

DE BEER:
Beren zeggen geen dank u
dat bestaat niet in berentaal.
Als een moederbeer een vis vangt
en ze gooit die naar haar kleintje
dan zegt die kleine beer juist niks
die eet die vis op en hij wacht tot de volgende vis.
Die moeder doet gewoon haar taak
en die begint niet te zagen over dankbaarheid.

De man, de vrouw en de beer  is een voorstelling over zoeken naar je thuis en je weg vinden in het leven. Over liefhebben en loslaten. Over kinderen en hun ouders. En bloed dat kruipt waar het niet kan gaan.
Het werk van Tom Dupont balanceert vaak tussen humor en verdriet. De absolute topcast doet De man, de vrouw en de beer sowieso onder je huid kruipen, zelfs al heb je een berenvel.

Deze dynamische tragikomedie gaat over de pijnpunten van adoptie, over overbeschermende ouders die om een bepaald gemis te compenseren te veel 'investeren' in hun kinderen, over pubers die zich plots meedogenloos tegen hun ouders keren, over onhandelbare kinderen die hun hele jeugd lang alle moeite hebben om hun plaats te vinden, over de uiteenlopende belangen die een gezin kunnen samenhouden, maar het ook plots uiteen kunnen doen spatten.

En natuurlijk ook over de ondoorgrondelijke rol die natuur en cultuur, biologie en omgevingsfactoren spelen bij de vorming van iemands identiteit. Ja, je kan een beer doen dansen, maar als hij het liefst danst op de tonen van Michael Jacksons (You know I’m) Bad, dan weet je dat voorzichtigheid geboden blijft. Acteurs Julie Delrue, Robrecht Vanden Thoren en Dominque Van Malder (als balorige beer) geven het beste van zichzelf.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 8 december om 19u00

Waar: CC De Schakel - Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Info & tickets: 056/62.13.40 - https://www.ccdeschakel.be/Podium/?p=5#modal=/Podium/3066/De_man_de_vrouw_en_de_beer/BRONKS/

 

Media Folder

Created at: 27/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid