Breughelkermis

Het is een eeuwenoud volksfeest in Rekkem: de Breughelkermis. Dit jaar zijn de organisatoren al aan de 45ste editie toe! Dat moet stevig gevierd worden!

Het dorpsfeest is een feest met activiteiten voor jong én oud! Speciaal voor de 45e editie werd dit jaar een nieuw concept gelanceerd. In het midden van de feestvreugde staat namelijk het Breugheldorp. Daar kan je herinneringen ophalen aan de vele taferelen doorheen de 45 jaar Breughelkermis. Je kan er ook een reuzekarikatuur aanschouwen, geschilderd door Nesten.

Hou je van volksspelen of andere rariteiten? Dan kan je terecht op het parcours langs het Breugheldorp. Wie graag eens de beentjes wil losgooien, moet dan weer in de feesttent zijn. Om 14u30 zet de Ketnetband de boel daar op stelten. Om 18u kan je meezingen en dansen met Klaas Delrue en Tom Kestens.

Heb je een hongertje gekregen tijdens al dat feesten? Verorber dan één van de Breughelmaaltijden op en rond Rekkem Plaats. Grabbelen naar een Breughelkopje kan tijdens de grote Breughelworp. 'S avonds klinkt er luid gelach tijdens het wagenspel.

Spot op zondag de UiTPAScaravan!

Praktisch

Wanneer: zondag 18  juni - vanaf 10u00

Waar: Rekkem Plaats

Info & tickets: www.breughelkermis.be

 

Created at: 12/06/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid