Bollylicious - Bombay Express

Het Belgisch danscollectief, Bollylicious, werd in 2013 opgericht met het doel een uitgebreide waaier van Indische dansstijlen te verspreiden aan een breed, internationaal publiek. Dit team van dansers beoogt dan ook om de rijkheid en diversiteit die dansstijlen uit India omvatten (zowel klassieke, volkse als ook populaire genres) samen te brengen en om te vormen naar dansvoorstellingen die erg toegankelijk zijn voor een publiek zowel met als zonder kennis van Indische cultuur. Bollylicious brengt tijdens hun voorstellingen een unieke mix van Indische dansstijlen, zoals Rajasthani 'Gypsy,' noord-Indische klassieke dansen en Bollywood, zowel puur als in combinatie met verschillende andere genres, zoals salsa, flamenco en Westerse hedendaagse dans. Deze eigenzinnige Bollywood interpretatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring vol veel humor, een hoog feel good gehalte en een unieke Indische touch. 

Hun voorstellingen boekten reeds succes van Parijs tot New Delhi. En ze werden ook al regelmatig gespot als aanstormend talent in de media (zie pers). De dansers van Bollylicious waren de eersten op Bollywood te introduceren op de Belgische en Nederlandse televisie in programma's zoals Dansdate (2014) en So You Think You Can Dance (2015). Bollylicious geniet veel respect bij de Indische gemeenschap in België en Nederland – zo werden ze uitgenodigd om op te treden op het cultureel event van Indische eerste minister Narendra Modi (maart 2016), deden zij de openingsact voor Bollywood sterzanger Sukhwinder Singh (mei 2016), traden ze op India’s Independence Day in het prestigieus Circustheater van Den Haag georganiseerd door de Indische ambassade in Nederland (Augustus 2016) en de Deewali viering voor de Indian Chamber of Commerce (oktober 2016), etc.  Hun danstechniciteit werd ook gespot in India zelf, waar zij sinds twee jaar toeren tijdens de wintermaanden. In India traden zij op voor verschillende gelegenheden, inclusief voorstellingen voor de kunstafdeling van de universiteiten in Bangalore en Pune, shows voor de nationale tv zender Doordarshan en voorstellingen in de paleizen van Neemrana en Jodhpur, waar ze een privé voorstelling gaven voor de Maharaja Gaj Singh en zijn genodigden. 

 

Media Folder

Praktisch

Wanneer: vrijdag 14 september - 20u15

Waar: Spikkerelle, Scheldelaan 6, Avelgem

Info & tickets: http://www.avelgem.be/webshop

Created at: 03/09/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid