Autovrije zondag: verover de straat

Op zondag 17 september viert Kortrijk feest in een autovrije binnenstad. Koning Auto gaat op stal en maakt plaats voor fietsers voetgangers en feestgedruis.

Het stadsbestuur maakt in de ruimtelijke planning werk van open ruimte en plaats voor voetgangers en fietsers. Tijdens de autovrije zondag ervaar je voor een dag hoe het voelt om in stad rond te lopen en fietsen zonder dat auto's alle ruimte inpalmen.

Wie sportieve benen heeft, kan zich alvast op het Sint-Amandsplein uitleven. Zo kunnen lopers hun beste beentje voorzetten tijdens de bruggenloop en wielerfanaten hun hartje ophalen tijdens 'Integral Koerse'. Is de fiets je favoriete vervoersmiddel? Dan is de Grote Markt dé place to be!Tweedehands fietsen, BMX'en of bakfietsen zijn maar enkele van de fietsen die je er terugvindt. Ook de kinderen kunnen veel spelplezier beleven met de speelkoffers, de Bakfietsfuif of de gekke fietsjes op het Fietsterras. Een mobiel circus van Orkest Bazar zorgt ten slotte voor muzikaal én acrobatisch entertainment.

Ben je toe aan enkele nieuwe spullen maar ga je niet graag shoppen op de traditionele manier? Kom dan naar Karamblas op het Buda-eiland! De plaats waar beleving bij het shoppen centraal staat! Animatie, catering en een stel dj's zorgen ervoor dat shoppen voor jou een plezier wordt! Droomde je er altijd van om mee te doen aan een zeepkistenrace maar weet je niet hoe je er eentje in elkaar steekt? Leer dan de kneepjes van het vak op de Ijzerkaai!

 

Dit jaar ook met extra UiTPASomruilvoordeel van Schouwburg Kortrijk! In ruil voor 5 punten kan je gratis naar de voorstelling Kopfkino om 14u of om 17u. Meer info vind je hier

Op het Schouwburgplein kan je nog eens lekker oldschool gaan tijdens het rock 'n rolschaatsen. Haal die oude rolschaatsen van de zolder en kom vrij rolscchaatsen met muziek. Ben je liever wat minder actief? Creëer dan je eigen film in je hoofd tijdens 'Kopfkino'. In de Doorniksestraat kan je terecht voor alle urban activiteiten: skateboarden, breakdance, dj, graffiti, rap... het komt er allemaal aan bod! Ontdek er ook hoe je gemakkelijk met een auto minder kan leven. 

Honger gekregen van al die activiteiten? Kom dan smullen van het sterrenbanket en Rock en rol-dessert aan de Leieboorden. Misschien doe je er ook inspiratie op om je etensrestjes te verwerken tot een lekker gerecht! Laat deze zondag alvast een oproep zijn om je auto meer thuis te laten. Je merkt immers al vlug dat de binnenstad ook vlot bereikbaar is ZONDER auto! 

Praktisch

Wanneer: zondag 17 september - vanaf 10u00

Waar: binnenstad Kortrijk 

Info & tickets: www.kortrijk.be 

 

Created at: 24/08/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid