Action Zoo Humain - Flandrien

Dat Vlaanderen een belangrijke streek is voor de wielersport bewijzen enkele belangrijke Vlaamse wielerklassiekers: Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3 Prijs... Stuk voor stuk zijn het wielerwedstrijden die het Vlaamse landschap doorkruisen. De oer-Vlaamse voorstelling "Flandrien" zet deze wielersport in the spotlight.

 

 

In de voorstelling schitteren onder andere Wim Willaert (Bevergem, Eigen Kweek), Mourade Zeguendi (Offline, De Vijfhoek), Wouter Brunell (Bevergem, Eigen Kweek) en Zouzou Ben Chicka (Bevergem). Aan de eindmeet, op de top van de louteringsberg, staat de Flandrien zijn scheppende pers te woord:

"Ah ja, ik zeg 't Marc, als ons leven te vergelijken zou zijn met een perfecte cirkel, getrokken door een passer met pin en potlood, dan kan ik u zeggen, Marc:
De benen waren goed, mijn pin stond schoon in 't centrum, en mijn potlood stond op scherp.
Maar ge kent dat hé Marc, er zijn ook gasten, die een passer hebben met twee pinnen, en gasten, die een passer hebben met twee potloden.
En weet ge, Marc, 't is simpel hé, celui qui voyage avec les cochons, doit manger le même pâté. É?"

Heel beeldend en met de nodige show proberen de vier mannen waar het om draait, uit het leven te halen wat erin zit. Daar slagen ze niet altijd in wat tot de nodige hilariteit leidt.

 

Praktisch

Wanneer: zaterdag 11 maart - 20u00

Waar: Gemeentelijk Theatercentrum Zwevegem - Otegemstraat 18A Zwevegem

Info & tickets: webshopzwevegem.recreatex.be

Created at: 07/03/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid