Jeugdboekenmaand

Speciaal voor de jeugdboekenmaand kwamen Harmen van Straaten en Milja Praagman een weekje logeren in Kortrijk.

Van Straaten is een Nederlandse illustrator/auteur die een 400 tal boeken illustreerde en 50 titels schreef. Tijdens zijn workshop leert hij kinderen niet alleen de gekste dingen tekenen, hij leest ook voor uit enkele van zijn boeken en organiseert een complete toneelvoorstelling. In zijn podcast beluisteren we een fragment uit zijn sessie opgenomen in de bibliotheek van Kortrijk. In het interview vertelt hij over lezen, tekenen en zoveel meer. Tijdens de jeugdboekenmaand gaf hij ook sessies in de bibliotheek van Deerlijk, Wervik, Avelgem, Kuurne, Harelbeke, Waregem en Menen.

beluister hier de PODCAST met Harmen van Straaten

Milja wou eerst eigenlijk een amazone worden omdat ze tekenen niet echt een beroep vond, maar intussen heeft ze al meer dan 25 boeken gemaakt. In een van de boeken die ze illustreerde “Het lammetje dat een varken is” legt ze uit dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Een boodschap die ze de kinderen ook wil mee geven als ze hen leert tovertekenen. In het interview vertelt ze hoe ze begon met tekenen en waarom ze er nooit wil mee ophouden. Deze podcast werd opgenomen in de bibliotheek van Moorsele (Wevelgem). Daarnaast gaf Milja Praagman tijdens de jeugdboekenmaand ook nog sessies in Anzegem, Kuurne, Waregem, Lendelede en Kortrijk.

beluister hier de PODCAST met Milja Praagman

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid