Jamie-Lee Six

Jamie-Lee Six ©Kathy Surmont

Entertainen zit mij in de genen!

Van een UiTblinker gesproken! Jamie-Lee Six is er zo eentje. Bij het jonge volkje schittert ze al drie seizoenen lang als goedlachse Amber in de populaire Ketnetreeks D5R. Het vierde seizoen is al ingeblikt maar wordt pas dit najaar uitgezonden.

Niet één dag heeft de Menense Jamie-Lee Six – genoemd naar de dochter van de Amerikaanse acteur Tony Curtis – toneelopleiding gevolgd. Pas zestien was ze toen ze tijdens een auditie met 300 jongeren de hoofdrol kreeg als Amber. Van een natuurtalent gesproken! Jamie-Lee is leerlinge van het instituut Spes Nostra in Heule. Ze zit in de afdeling verkoop.

Hoe teken je na je studies jouw verdere toekomst uit?

“Ik heb wel nog twee jaar voor de boeg bij Spes Nostra. Nadien wil ik het acteren en de foto-shoots enkel behouden als… hobby. Liever zou ik, net als mijn broer Michael, bij de politie gaan werken. Hij is mijn grote voorbeeld!”

Haar ‘mama-ger’

Heb je geen schrik om als vrouw het beroep van politieagent in te stappen?

“Allerminst. (giechelend) Ik ga er wel voor zorgen dat zij van mij schrik krijgen en niet andersom! Als ik als actrice iets heb bereikt dan is dat dank zij mijn ma. Ze staat altijd klaar voor mij. Ze is als ’t ware mijn ‘mama-ger’.”

Wat was jouw acteerdebuut?

“Het begon in 2009 met een piepklein rolletje in de VTM-novelle Ella. Ik was toen pas elf. Het zit nu eenmaal in de genen om te acteren! Mijn rijke fantasie helpt mij om anderen te imiteren. Ik kan écht goed stemmetjes nabootsen, zeggen ze. Tijdens het recente Ketnet Gala van de Gouden K’s 2015 won ik de award voor de ‘Beste Vrouwelijke TV-ster’. Ik werd verkozen door… 35.000 kinderen. In de Jommekeskrant kreeg ik het ‘Gouden Flipke’ als Beste TV-actrice. En met het woord ‘beire’ won ik bij Ketnet ook nog het kinderwoord van het jaar!”

Jamie-Lee Six ©Kathy Surmont

Waarom werd precies jij als actrice weerhouden bij Ketnet?

“Misschien wel omdat ik in het West-Vlaams mag acteren! In de reeks speel ik als Amber één van de vijf personages. In alles wat ze beleeft, probeer ik het positieve na te streven.”

Hoe zou je jezelf durven omschrijven?

“Als een spontane meid, soms superkoppig. Ik ben ook wel een feestbeest dat nooit kan stil zitten!”

Heb je nog andere hobby’s?

“Ik speel al zeven jaar gitaar en ook piano. Als er tijd voor is, ga ik af en toe ook sporten en fitnessen.”

[[{"fid":"820","view_mode":"pagina_470","type":"media","attributes":{"height":470,"width":470,"alt":"Jamie-Lee Six ©Kathy Surmont","title":"Jamie-Lee Six ©Kathy Surmont","class":"media-element file-pagina-470"}}]]

Herhalingen van de Ketnetreeks D5R zijn er van maandag tot donderdag om 18u50 op Ketnet. Meer informatie over het programma vind je op www.ketnet.be/programma/D5R

Tekst: Bernard Vancraeynest

Foto's: Kathy Surmont

Meer UiTblinkers

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid