Zomerplein: Flip Kowlier solo

Op vrijdag 3 juli openen we het Zomerplein met Flip Kowlier ! Luister naar een soloset van Flip Kowlier in een unieke en sfeervolle buitenlocatie in het verlengde van Spikkerelle aan de voet van de idyllische Scheldemeersen. Kowlier verbaasde in 2001 vriend en vijand met de release van het album ‘Ocharme Ik’. Hits zoals ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’ kunnen nog steeds door menig zichzelf ...


Waar
evenemententerrein GC Spikkerelle
Scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
dienst jeugd en cultuur Avelgem
Prijs
€ 10.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.0 Basistarief: 10,00 €

Op vrijdag 3 juli openen we het Zomerplein met Flip Kowlier !

Luister naar een soloset van Flip Kowlier in een unieke en sfeervolle buitenlocatie in het verlengde van Spikkerelle aan de voet van de idyllische Scheldemeersen.
Kowlier verbaasde in 2001 vriend en vijand met de release van het album ‘Ocharme Ik’. Hits zoals ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’ kunnen nog steeds door menig zichzelf respecterende muziekliefhebber uit het hoofd meegekweeld worden. In 2004 volgde ‘In De Fik’, waarvan het titelnummer één van de meest gedraaide songs in 2005 werd. 2007 was het jaar waarin Flip zijn meest persoonlijke en romantische plaat maakte, samen met gasten als Gabriel Rios en Isolde Lasoen.

In 2010 bracht hij ‘Otoradio’ uit. Ondanks wat beweerd werd, is ‘Otoradio’ geen reggae-album. Het is een plaat met goedgezinde songs die gebouwd zijn op een chassis – een bedje, als u dat echt wil – van reggae. Zijn vijfde studioplaat ontstond 3 jaar later, toen Flip Kowlier op een dag met zijn zoon naar een circus ging kijken in Mariakerke en vertederd raakte door de charme en de tristesse. Diezelfde avond nog schrijft hij het nummer ‘Cirque’ maar daar blijft het niet bij. De fictieve karakters van dat circus blijken een uitstekende inspiratiebron en Flip pent uiteindelijk een heel album bij elkaar: ‘Cirque. De avonturen van W.M. Warlop’.

Kowlier doet die dingen nu eenmaal graag. Hij behoort tot het artiestenras dat alle hoeken van de kamer wiel gezien hebben. Hij sleept zijn hele wereld naar een nieuwe plek. Om die plek daarna helemaal naar zijn hand te zetten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid